Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
30. 8. 2017,
12.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

Arsenal Alex Oxlade-Chamberlain Thomas Lemar PSG Angel Di Maria Neymar Ousmane Dembele Barcelona Liverpool Philippe Coutinho

Sreda, 30. 8. 2017, 12.45

6 let, 6 mesecev

Philippe Coutinho

Nova prestopna bomba: Barcelona želi omehčati Liverpool s 160 milijoni evrov!

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13
Philippe Coutinho | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

To poletje je dogajanje na nogometni borzi tako vroče, da je bilo izpeljanih že ogromno odmevnih prestopov. Barcelona se trudi, da bi po Ousmaneju Dembeleju na Camp Nou pripeljala še Philippeja Coutinha. Za Brazilca ponuja neverjetnih 160 milijonov evrov in čaka na odgovor Liverpoola, hkrati pa si prizadeva, da bi se v Katalonijo preselil še zvezdnik PSG Angel di Maria.

Katalonski velikan po odhodu Neymarja, za katerega je prejel rekordnih 222 milijonov evrov, še sestavlja kadrovsko križanko. Pripeljal je nekaj okrepitev, med katerimi najbolj izstopata Brazilec Paulinho in Francoz Ousmane Dembele, za katerega je brez dodatkov odštel kar 105 milijonov evrov. S tem se ne želi zadovoljiti, ampak do konca prestopnega roka še dodatno okrepiti kader.

Že dolgo si prizadeva, da bi iz Liverpoola pripeljala Brazilca Philippeja Coutinha. Čeprav je angleškemu klubu zanj ponudila že sto milijonov evrov, so se rdeči izdatni ponudbi brez večjega razmisleka zahvalili, trener Jürgen Klopp pa je sporočil, da kreativni brazilski zvezni igralec ni na voljo.

Bo nemoralna ponudba omehčala Liverpool?

Liverpool se bo v ligi prvakov letos dvakrat pomeril z Mariborom. | Foto: Reuters Liverpool se bo v ligi prvakov letos dvakrat pomeril z Mariborom. Foto: Reuters Barcelona ni vrgla puške v koruzo. Vodstvo Liverpoola želi prepričati, da je napočil primeren trenutek za prodajo Coutinha. Zanj po pisanju številnih angleških medijev, ki napovedujejo novo morebitno poletno prestopno senzacijo, skupaj z dodatki ponuja kar 160 milijonov evrov.

To bi bil z naskokom drugi najvišji prestop vseh časov, pod višjega se je podpisal le Neymar, dober prijatelj Coutinha, s katerim si deli slačilnico v brazilski izbrani vrsti. Nekateri mediji, med njimi tudi Yahoo Sport in španski Radio Marca, že poročajo, da je Liverpool sprejel nemoralno ponudbo Barcelone. Uradne potrditve še ni.

Liverpool želi Lemara oziroma Oxlade-Chamberlaina

Naby Keita bo do konca leta igral v Nemčiji, nato pa odhaja na Anfield. | Foto: Twitter - Voranc Naby Keita bo do konca leta igral v Nemčiji, nato pa odhaja na Anfield. Foto: Twitter - Voranc Liverpool je pred kratkim z rekordnim prestopom poskrbel za prihod 22-letnega Nabyja Keite. Za Afričana, zvezdnika gvinejske izbrane vrste, mnogi pravijo, da je naslednik Coutinha, težava je le v tem, da se bo zdajšnji nogometaš RB Leipziga na Otok preselil šele v začetku leta 2018.

Rdeči se zanimajo tudi za prihod Francoza Thomasa Lemarja, zanima pa jih tudi dolgoletni nogometaš Arsenala Alex Oxlade-Chamberlain.

Di Maria v Barcelono, Gomez v Pariz?

Se bo Angel di Maria odločil za obratno smer, kot jo je poleti prehodil Neymar? | Foto: Reuters Se bo Angel di Maria odločil za obratno smer, kot jo je poleti prehodil Neymar? Foto: Reuters Barcelona si ne želi le Coutinha, ampak bi rada kupila tudi Angela di Mario, ki bi se lahko tako v Kataloniji pridružil reprezentančnemu soigralcu Lionelu Messiju. Prihod nekdanjega nogometaša Reala bi močno odjeknil v nogometnem svetu, saj di Maria še vedno spada med najboljše krilne napadalce na svetu.

Parižane bi lahko pri prestopu omehčalo dejstvo, da bi Barcelona v zameno za di Mario poleg zajetnega plačila na Park princev poslala še portugalskega reprezentanta Andreja Gomesa. Trener PSG Unai Emery ga zelo spoštuje, pri Barceloni pa je neuspešno trkal na vrata članstva udarne enajsterice.

Prestopni poletni rok se bo iztekel v četrtek.

Ne spreglejte