Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
31. 8. 2017,
13.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

NK Domžale Jure Balkovec Prva liga Telekom Slovenije Simon Rožman

Četrtek, 31. 8. 2017, 13.50

6 let, 6 mesecev

Domžale pripeljale Daria Melnjaka

Hrvat podpisal za Domžale, slovo Jureta Balkovca?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Dario Melnjak | Foto NK Domžale

Foto: NK Domžale

V prihodnjih dveh sezonah bo del domžalske nogometne zasedbe tudi Dario Melnjak. Hrvaški nogometaš, ki se najbolje znajde na položaju levega bočnega branilca, se v Domžale seli iz belgijskega prvoligaša Lokerena. Pogodbo je podpisal do konca sezone 2018/19. Je prispel kot zamenjava za Jureta Balkovca, za katerega vlada veliko zanimanje tujih klubov?

"Zelo sem vesel prihoda v Nogometni klub Domžale. Gre za pomemben mejnik v moji karieri, saj prihajam v sredino, ki je odlična za razvoj nogometašev in pod vodstvom trenerja Simona Rožmana igra izredno napadalen nogomet. Moštvu želim v čim večji meri pomagati, hkrati pa želim tudi sam narediti korak naprej," je povedal 24-letni Dario Melnjak, ki je svojo nogometno pot začel pri hrvaškem nižjeligašu Nedeljanecu.

Sledila je dvoletna selitev k Zelini, nato pa ga je v svoje vrste privabil hrvaški prvoligaš Slaven Belupo. Za slednjega je v letu in pol zbral 46 nastopov, januarja 2015 pa ga je odkupil belgijski prvoligaš Lokeren. V lanski sezoni je bil nato posojen v dva kluba - najprej v azerbajdžanski Nefči, zatem pa še v hrvaški Slaven Belupo.

Domžalčani so ga navdušili z igro in borbenostjo

"V zadnjem letu moja kariera ni šla po želeni poti, a verjamem, da so Domžale pravi klub za dvig krivulje mojega napredka. Menim, da sem sicer v tem obdobju dobil veliko izkušenj, ki mi bodo koristile na nadaljnji poti. Prihajam v zdrav klub, ki je v vrhu slovenskega nogometa in ki redno igra v evropskih tekmovanjih. Veseli me, da imajo Domžale prepoznaven stil igre, ki je preglavice povzročala tudi evropskemu velikanu Marseillu. Upam, da bom lahko moštvu v čim večji meri pomagal do dobrih rezultatov," je povedal.

Se levi bočni branilec Jure Balkovec poslavlja od slovenskih pokalnih zmagovalcev? | Foto: Vid Ponikvar Se levi bočni branilec Jure Balkovec poslavlja od slovenskih pokalnih zmagovalcev? Foto: Vid Ponikvar

Dobre predstave domžalskega moštva niso ostale neopažene niti na tujem. Izločitev nemškega Freiburga, nato pa še enakovreden boj z Marseillom, sta zanimanje vzbudila tudi na Hrvaškem, poudarja Melnjak: "Moštvo sem spremljal že dlje časa, saj me je navdušilo z igro in borbenostjo. Malo je klubov iz te regije, ki jim uspe priti v zadnji krog kvalifikacij za evropsko ligo, Domžale pa so bile zelo blizu tudi uvrstitvi v skupinski del. Zelo sem vesel, da bom del tako dobre zasedbe, hkrati pa upam, da bomo v prihodnji sezoni letošnji evropski dosežek še nadgradili."

Ne spreglejte