Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
15. 8. 2018,
14.59

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,23

2

Natisni članek

Danijel Subašić Mario Mandžukić

Sreda, 15. 8. 2018, 14.59

5 let, 8 mesecev

Danijel Subašić nič več za Hrvaško

Srebrna Hrvaška razpada, odšel je še en

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,23

2

Danijel Subašić | Danijel Subašić je nov v nizu hrvaških junakov letošnjega poletja, ki se poslavljajo od reprezentance. | Foto Reuters

Danijel Subašić je nov v nizu hrvaških junakov letošnjega poletja, ki se poslavljajo od reprezentance.

Foto: Reuters

Po Vedranu Ćorluki in Mariu Mandžukiću se je od hrvaške nogometne reprezentance, ki je na letošnjem svetovnem prvenstvu v Rusiji osvojila srebro, poslovil še vratar Danijel Subašić. Kdo bo naslednji?

Srebrna hrvaška reprezentanca, ki je navdušila letos poleti, razpada. Najprej je slovo od reprezentančnega dresa naznanil branilec Vedran Ćorluka, ki je za Hrvaško zbral 103 nastope, potem se je pred dnevi poslovil še napadalec Mario Mandžukić (89 nastopov in 33 golov), zdaj se je za podoben korak odločil še Danijel Subašić.

"Napočil je čas, da se tudi jaz po desetih letih poslovim od reprezentance in najljubšega dresa Hrvaške. Za mano je dolgo popotovanje. Vse od prvega reprezentančnega vpoklica in izpolnitve sanj 'nekega' vratarja iz Zadra in potem s polno truda in dela ter tudi po letih potrpežljivosti in sedenja na klopi, da bi postal številka ena oziroma številka 23, ki je moja najljubša," je del zapisa, s katerim je na družbenih omrežjih reprezentančni pokoj napovedal vratar francoskega prvoligaša Monaca.

Danijel Subasić
Sportal Tragična zgodba, ki daje moč velikemu hrvaškemu junaku

Številka ena je bil samo štiri leta

Ta 33-letni vratar je v reprezentanci debitiral leta 2009 in bil vrsto let rezerva Stipetu Pletikosi, po svetovnem prvenstvu 2014, ko je njegov predhodnik zapustil reprezentanco, pa postal številka ena. Za Hrvaško je zbral 44 nastopov in branil na vseh sedmih tekmah na letošnjem svetovnem prvenstvu.

Hrvati trepetajo pred tem, da se bosta poslovila še Luka Modrić in Ivan Rakitić. | Foto: Getty Images Hrvati trepetajo pred tem, da se bosta poslovila še Luka Modrić in Ivan Rakitić. Foto: Getty Images

Kaj bo z Luko Modrićem in Ivanom Rakitićem?

Po novem odhodu enega izmed srebrnih hrvaških nogometnih junakov se tamkajšnja javnost sprašuje, kdo je naslednji, ter pogleduje predvsem proti dvema največjima zvezdnikoma hrvaškega nogometa Luki Modriću in Ivanu Rakitiću.

Zvezdnik madridskega Reala, ki je bil izbran za najboljšega posameznika letošnjega svetovnega prvenstva in je tudi kapetan Hrvaške, je star 32 let. Zvezdnik Barcelone jih ima 30. Oba se za zdaj glede svoje reprezentančne prihodnosti še nista izrekla.

Preberite še:

Mario Mandžukić
Sportal Še en čustven zapis in še eno reprezentančno slovo hrvaškega velikana
Vedran Ćorluka
Sportal Čustveno pismo Hrvata, ki je sporočil: Konec je!

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

 

Ne spreglejte