Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
9. 12. 2015,
11.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Louis van Gaal Manchester United Wolfsburg

Sreda, 9. 12. 2015, 11.09

8 let

Srbi zaslužni, da je Louis van Gaal prvič v sezoni komentiral sojenje

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Manchester United je klavrno končal nastope v ligi prvakov. Rdeči vragi so odšli v Nemčiji po zmago in prvo mesto, a Wolfsburg je bil za razglašene Angleže premočen.

Po žrebu skupin so nogometni poznavalci menili, da bi se moral Man Utd sprehoditi čez redni del in se kot prvi uvrstiti v izločilne boje. A zgodilo se je tisto, česar ni pričakoval nihče. Katastrofalno se je začelo že na prvi tekmi v Eindhovnu, ko so po spletu čudnih naključji izgubili, za nameček pa so po brutalnem štartu Hectorja Morena za vso sezono izgubili Luka Shawa. Mehičan je mlademu Angležu zlomil nogo, sodnik pa ni pokazal niti rdečega kartona niti enajstmetrovke.

Lahko bi rekli, da je tukaj veljal tisti rek, da se po jutru dan pozna, in res, tudi zadnji krog se za Angleže ni odvil tako, kot so hoteli. Sledil je izpad iz lige prvakov.

To je velikanski šok in svojevrstna sramota, saj so se rdeči vragi po enoletni pavzi namučili, da so se vrnili v to elitno tekmovanje, vse skupaj pa hitro zapravili.

Začelo se je sanjsko, potem pa se je vse zarotilo proti njim

V Nemčijo so nogometaši Uniteda odšli optimistično in prav nihče ni pomisli, da ne bi bili kos nalogi. Tudi tekma v Volkswagen Areni se je začela po željah gostov, ki so povedli z zadetkom Anthonyja Martiala, nato pa se je vse začelo podirati. Domači so hitro izenačili z golom Nalda, po izjemni ekipni akciji pa so še v prvem polčasu celo povedli in pred drugim polčasom rdeče vrage postavili v izjemno težek položaj.

Časa je bilo sicer še dovolj, a kmalu se je videlo, da to ni noč van Gaalove čete, ki je sicer napadala in poskušala vse, a razpoloženi vratar Diego Benaglio je bil vselej na mestu. Vseeno so gostje po velikanski sreči in avtogolu Josuhe Guilavoguija izenačili na 2:2, a tako kot po prvem zadetku so Nemci ekspresno vrnili udarec. Po veliki napaki Michaela Carricka je Davida de Geo še drugič premagal Naldo in Angležem rekel, "Hvala lepa in nasvidenje prihodnje leto."

"Vse, kar bom rekel, bo zvenelo narobe"

"V tem trenutku se ne morem braniti, saj smo izpadli iz lige prvakov. Vse, kar bom rekel, bo zvenelo narobe," je po tekmi dejal razočarani trener rdečih vragov Louis van Gaal in priznal, da so s tem naredili korak nazaj. "Igrali smo v pogojih, ki nam niso bili v korist. Imamo veliko poškodovanih, na koncu smo po poškodbi Smallinga igrali z le desetimi igralci, a to je navijačem težko razumeti, saj na vsaki tekmi hočejo zmago. A vedno ni tako, sestavni del športa so tudi porazi," je nadaljeval.

Je srbski sodnik storil napako?

Izkušeni Nizozemec, ki v tej sezoni kljub nekaterim čudnim sodniškim odločitvam v škodo njegovega moštva s prstom še ni pokazal na sodnike, se tokrat ni mogel upreti. Šlo je za položaj v prvem polčasu, ko je zadetek dosegel Jesse Lingard, a naj bi Juan Mata, ki je bil v prepovedanem položaju, vplival na igro in motil Benaglio. Glavni sodnik Milorad Mazić je najprej zadetek priznal, nato pa po posvetu s stranskim sodnikom tega razveljavil in ostalo je pri vodstvu Nemcev. "Če stranski sodnik to vidi, mora biti res dober. A ko že priznaš zadetek in ko te 'napade' nekaj igralcev, potem pa spremeniš odločitev, je to po mojem mnenju vsaj sporno, če ne čudno," je srbske sodnike z izbranimi besedami okrcal van Gaal.

"Na splošno gledano je šlo za noro tekmo. Na nekaj tekmah nam ni uspelo zadeti, zdaj smo dvakrat, a odpovedali smo tam, kjer smo ponavadi res dobri. To je težko razumeti, saj smo v takih položajih v tej sezoni vedno dobro reagirali in nismo prejemali zadetkov," je sklenil van Gaal, ki v Wolfsburgu ni mogel računati na številne prvokategornike, med drugim tudi na kapetana in prvega zvezdnika Wayna Rooneyja.

Nimajo sreče s poškodbami

Rdeči vragi niso le izpadli, ampak že ob prisotni krizi s poškodbami izgubili še dva nogometaša. Poškodovala sta se namreč Matteo Darmian in steber obrambe Chris Smalling.

Man Utd bo evropsko pot nadaljeval v ligi Europa, vprašanje pa je, kako se bodo po boleči in nepričakovani klofuti lotili tega tekmovanja. Vseeno se zdi, da bi se bilo vredno potruditi, saj ti končno zmagoslavje prinese vstopnico za ligo prvakov.

Ne spreglejte