Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
7. 12. 2015,
13.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Andraž Šporar NK Olimpija NK Olimpija Basel Milan Mandarić Ranko Stojić

Ponedeljek, 7. 12. 2015, 13.55

8 let

Šporar (še) ne gre v Basel, Olimpija in Ružnić presenečena

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Za najboljšega strelca Prve lige Telekom Slovenije Andraža Šporarja se zanimajo tuji klubi, a Olimpija ni prejela še nobene uradne ponudbe. Kapetan je v Sloveniji in opravlja terapije.

Za Andraža Šporarja, kralja slovenskih prvoligaških strelcev v sezoni 2015/16, sta najbolj ogreta Basel in Hannover. Po poročanju 24ur.com naj bi švicarski prvak že pridobil naklonjenost 21-letnega napadalca in kmalu sklenil pogodbo, vredno okrog tri milijone evrov. Po zdravstvenem pregledu naj bi sledil podpis, s katerim bi se prvi strelec Prve lige Telekom Slovenije za štiri leta in pol preselil na St. Jakob Park, kjer bo prihodnje leto potekal finale lige Europa. Basel je po letu 2009 osvojil šest zaporednih švicarskih naslovov.

Novica se je hitro razširila po sončni strani Alp in presenetila vodstvo ljubljanskega kluba. Predsednik Milan Mandarić in športni direktor Ranko Stojić sta nad njo presenečena, saj klub še ni prejel nobene uradne ponudbe tujega snubca, tako da se ni bilo mogoče dogovoriti za odškodnino.

Iz tabora Olimpije so nam sporočili, da se Šporar (še) ne seli v Basel. Ljubljančan je v tem trenutku v rojstnem mestu, kjer opravlja terapije. Zaradi poškodbe stopala je izpustil zadnji prvenstveni tekmi, v torek pa ga čaka testiranje pri dr. Srdjanu Djordjeviću, ki v tej sezoni skrbi za telesno pripravljenost zeleno-belih.

Na govorice se je odzval tudi Šporarjev agent Amir Ružnić in jih označil za neresnične. "Basel? Ne, nič ni še končanega. Vse, kar lahko v tem trenutku potrdim, je to, da vlada veliko zanimanje in da potekajo razgovori z določenimi klubi. Sodelovanje z Olimpijo je zelo korektno in profesionalno," je še poudaril nekdanji slovenski reprezentant, ki je poskrbel za že ogromno odmevnih prestopov slovenskih nogometašev v tujino.

Za Šporarja se zanima tudi Hannover, na katerega Ružnića ne vežejo najbolj prijetni spomini. V začetku leta je branilec Maribora Petar Stojanović v Nemčiji opravljal že zdravstveni pregled, nasmihala se je večmilijonska kupčija, nato pa se je nepričakovano zalomilo tik pred končnim podpisom.

"Lahko se zgodi, da bo Šporar ostal zvesti Olimpiji tudi leta 2016," je zastopnik kapetana Olimpije omenil možnost, ki bi se je najbolj razveselili navijači jesenskih prvakov, saj bi bila tako pot ljubljanskega kluba do ubranitve prvega mesta veliko lažja.

Ne spreglejte