Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 9. 2024,
23.04

Osveženo pred

3 dni, 2 uri

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,56

Natisni članek

Natisni članek

Girona Real Madrid Jan Oblak Jan Oblak Atletico Madrid FC Barcelona La Liga špansko prvenstvo tuja nogometna prvenstva tuja nogometna prvenstva

Ponedeljek, 23. 9. 2024, 23.04

3 dni, 2 uri

Špansko prvenstvo, 6. krog

V Sevilli je bilo razburljivo do zadnje sekunde

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,56
Real Madrid | Vinicius Junior je v 78. minuti zadel za 3:1 in zmaga je bila Realova. | Foto Reuters

Vinicius Junior je v 78. minuti zadel za 3:1 in zmaga je bila Realova.

Foto: Reuters

Barcelona je odločno krenila v novo sezono španskega prvenstva, saj ima po šestih krogih maksimalnih 18 točk. Katalonski ponos je v gosteh s 5:1 odpravil Villarreal, a tudi do konca sezone izgubil prvega vratarja Marc-Andreja ter Stegna. Branilec naslova Real Madrid je visoko premagal Espanyol s 4:1, Atletico pa je z Rayom Vallecanom igral neodločeno 1:1, kar je za Jana Oblaka in soigralce že tretji remi sezone. Mallorca je v zadnji tekmi z zadetkom v tretji minuti sodnikovega podaljška v gosteh premagala Betis in se povzdignila na šesto mesto.

Kylian Mbappe Real Madrid
Sportal Mbappe je dočakal, Oblak na "bolniški", strelska rapsodija Barce

Mallorca je v zadnji tekmi 6. kroga v Sevilli z 2:1 premagala Betis. Dani Rodríguez (na sliki) je v 8. minuti izenačil na 1:1. Le minuti pred tem je Giovani Lo Celso popeljal gostitelje v vodstvo. | Foto: Guliverimage Mallorca je v zadnji tekmi 6. kroga v Sevilli z 2:1 premagala Betis. Dani Rodríguez (na sliki) je v 8. minuti izenačil na 1:1. Le minuti pred tem je Giovani Lo Celso popeljal gostitelje v vodstvo. Foto: Guliverimage

Nogometaši Barcelone so v minulem krogu španske la lige s 4:1 premagali presenečenje prejšnje sezone Girono, tokrat pa so se znesli še nad rumeno podmornico, ki so ji zabili še gol več. V prvem polčasu je bil dvakrat natančen Robert Lewandowski, v drugem pa sta svoje dodala še  najprej Pablo Torre in nato Raphinha z dvema goloma. Lewandowski je v drugem delu igre zapravil tudi najstrožjo kazen. Domači so sicer zabili kar štirikrat, a trije goli so bili zaradi prepovedanega položaja razveljavljeni. obveljal je le tisti, s katerim je Ayoze Perez v prvem polčasu znižal na 1:2. Zmago Kataloncev je sicer skazila poškodba prvega čuvaja mreže Marca-Andreja ter Stegna, ki si je pred koncem prvega dela igre poškodoval koleno in na nosilih zapustil zelenico.

Nemški čuvaj mreže je igrišče zapustil na nosilih. | Foto: Guliverimage Nemški čuvaj mreže je igrišče zapustil na nosilih. Foto: Guliverimage

Prve informacije iz tabora Barcelone so zelo pesimistične; nemški vratar bo moral počivati okoli osem mesecev, kar pomeni, da je zanj sezona 2024/25 praktično že končana.
Jan Oblak Atletico Madrid
Sportal Atleti do zmage v sodnikovem dodatku, Jan Oblak znova zaklenil

Real Madrid je že v soboto gostil Espanyol in zanesljivo zmagal s 4:1. Za ponos Madrida so zadeli Dani Carvajal, Rodrygo, Vinicius Junior in z bele točke še Kylian Mbappe. Francoz je tako za svoj novi klub v la ligi zabil že štiri gole. Galaktiki so sicer zaostajali z 0:1, potem ko je vratar Thibaut Courtois žogo nesrečno poslal v svojo mrežo.

Valencia je za svojo sploh prvo zmago sezone v soboto z 2:0 premagala Girono, ki torej ne kaže predstav iz prejšnje sezone. Doživela je že tretji poraz. Obe ekipi sta tako v spodnji polovici prvenstvene razpredelnice. Atletico z Janom Oblakom v nedeljo zvečer v Vallecanu dolgo zaostajal, na koncu pa izvlekel točko (1:1).

Špansko prvenstvo, 6. krog:

Petek, 20. september:

Sobota, 21. september:

Nedelja, 22. september:

Ponedeljek, 23. september:

Lestvica:

Najboljši strelci:

– Lewandowski (Barcelona)
– Raphinha (Barcelona)
– Mbappe (Real Madrid), Perez (Villarreal)
3 – Iglesias (Celta), Olmo (Barcelona), Puado (Espanyol), Ramirez (Las Palmas), Sancet (Athletic), Yamal (Barcelona), Vinicius Jr (Real Madrid), Iglesias (Celta)

Benjamin Šeško
Sportal Norišnica v Madridu! Šeško matiral Oblaka, a se je na koncu smejalo Škofjeločanu.
Ne spreglejte