Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 11. 2023,
22.55

Osveženo pred

5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Girona Real Madrid Barcelona Jan Oblak Jan Oblak Atletico Madrid La Liga špansko prvenstvo

Nedelja, 12. 11. 2023, 22.55

5 mesecev

ŠPANSKO PRVENSTVO, 13. KROG

Oblakovi premagali Villarreal, Lewandowski zadeval za zmago Barcelone

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Robert Lewandowski | Robert Lewandowski je zadeval za zmago Barcelone. | Foto Guliverimage

Robert Lewandowski je zadeval za zmago Barcelone.

Foto: Guliverimage

V 13. krogu španske la lige je Barcelona po preobratu z 2:1 premagala Alaves. Katalonci so se že v prvi minuti znašli v zaostanku, v drugem polčasu pa je dvakrat zadel Robert Lewandowski. Barcelona ostaja tretja, za vodilno Girono, ki je v soboto zmagala že 11., zaostaja štiri točke. Drugi je Real Madrid z dvema točkama zaostanka, beli balet je Valencio odpravil s 5:1. Atletico Jana Oblaka je s 3:1 premagal Villarreal in je četrti na lestvici, dve točki za Barcelono.

nogometaši Atletica slovenskega vratarja Jana Oblaka so v zadnji tekmi 13. kroga španske lige premagali Villarreal s 3:1 in spet ujeli stik z moštvi z vrha lestvice. Na četrtem mestu imajo zdaj 28 točk, a tudi tekmo manj. Vodi Girona s 34, Real jih ima 32, Barcelona pa 30.

Madridčani pa niso imeli lahke poti do zmage. Proti rumeni podmornici so se mučili skoraj do zadnjih minut, šele ob koncu so z dvema goloma Antoina Griezmanna (80.) in Samuela Lina (85.) strli odpor trdoživih tekmecev. Ti so z zadetkom Gerarda Morena, ki je Oblaka premagal v 20. minuti, povedli, potem pa je izenačil Axel Witsel v sodnikovem dodatku prvega polčasa.

Jan Oblak Atletico
Sportal Nova mojstrska poteza Jana Oblaka, Uefa spet izpostavila Slovenca

Barcelona se je po spodrsljaju v ligi prvakov med tednom, ko je bil z 1:0 boljši Šahtar, vrnila v zmagoviti ritem, čeprav ji na tekmi s 14. Alavesom več kot 50 minut ni kazalo dobro. Že v prvi minuti je mrežo Kataloncev načel Samu Omorodion. Gostje so vodstvo držali do 53. minute, ko je Robert Lewandowski izenačil. Poljak je v 78. minuti uspešno izvedel enajstmetrovko in postavil končnih 2:1.

Girona je vknjižila nove tri točke. | Foto: Guliverimage Girona je vknjižila nove tri točke. Foto: Guliverimage Girona v španski la ligi še naprej kaže odlične predstave, na svoji 13. tekmi je bila uspešna še enajstič, čeprav je Rayo Vallecano srečanje pred domačimi navijači odprl sanjsko, potem ko je že v peti minuti zadel Alvaro Garcia. A To Girone ni zmedlo, najprej je v 42. minuti na 1:1 poravnal Artem Dovbik, nove tri točke pa je gostom z golom v 65. minuti priskrbel Savio.

Rodrygo se je podpisal pod četrti in peti gol Reala. | Foto: Reuters Rodrygo se je podpisal pod četrti in peti gol Reala. Foto: Reuters

Zatem je Real Madrid s 5:1 nadigral Valencio in se vodilni ekipi znova približal na dve točki zaostanka. Pot k zmagi Madridčanov je že v tretji minuti z natančnim strelom v desni spodnji kot vrat Valencie tlakoval Daniel Carvajal, zatem sta po dvakrat v polno merila Vinicius Junior in Rodrygo. Častni zadetek je za Valencio v 88. minuti dosegel Hugo Duro. Kraljevi klub je tako tudi brez prvega strelca ekipe Juda Bellinghama, ki ima težave s poškodbo rame in je tekmo v družbi mame spremljal s tribun, brez težav opravil svoje delo.

Diego Simeone
Sportal Oblak še nekaj časa pod vodstvom Simeoneja

Špansko prvenstvo, 13. krog:

Petek, 10. november:

Sobota, 11. november:

Nedelja, 12. november:

Lestvica:

Najboljši strelci:

10 – Bellingham (Real Madrid)
8 - Griezmann (Atletico), Moreno (Villarreal),
– Lewandowski (Barcelona), Budimir (Osasuna), Dovbik (Girona), Mayoral (Getafe), Morata (Atletico),  Oyarzabal (Real Sociedad)
– Duro (Valencia), Guruzeta (Athletic Bilbao), Sorloth (Villarreal)
...

Ne spreglejte