Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 6. 2013,
14.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Cesc Fabregas

Nedelja, 9. 6. 2013, 14.40

8 let

Španci v New Yorku ugnali Irce, Argentinci na krilih Messija pa Gvatemalo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po svetu potekajo številne prijateljske tekme. Španci so v Miamiju tesno odpravili Haiti, v New Yorku pa so premagali Irce. Brazilci so nadigrali Francijo, Portugalci pa zadali novi poraz Hrvaški.

Španci so se sprva mudili na Floridi, kjer so v prijateljskem obračunu ugnali Haiti. Čeprav so bili absolutni favoriti, so majhno otoško državo odpravili s tesnim rezultatom 2:1. V 19. minuti so vodili že z 2:0, blestel pa je Cesc Fabregas, ki je prispeval gol in podajo. Haiti je pokazal zobe v nadaljevanju, ko je branilec Wilde-Donald Guerrier poskrbel za končni rezultat 2:1. Med vratnicami španske izbrane vrste je od prve minute stal Iker Casillas, ki ga je v nadaljevanju zamenjal Pepe Reina. Nekaj dni kasneje so se Španci odpravili v New York, kjer so se pomerili z Irci in jih premagali z 2:0. Zadela sta Soldado in Mata.

Že v petek je v Indoneziji gostovala svetovna podprvakinja Nizozemska in na krilih dvakratnega strelca Nigela De Jonga slavila zmago s 3:0. Vsi zadetki so padli v drugem delu, piko na i pa je v izdihljajih srečanja postavil junak nedavnega finala lige prvakov v Londonu, Arjen Robben. V Porto Alegreju smobili priča poslastici na enemu izmed prizorišča svetovnega prvenstva, ki bo v domovini sambe plenil pozornost prihodnje leto. Brazilci so nedavno na uverturi na prenovljeni Maracani remizirali z Anglijo, sedaj pa so premagali Francijo kar s 3:0.

Hrvaška je tudi v tretji tekmi s Portugalsko izgubila, še vedno pa omenjeni reprezentanci ni zabila niti enega zadetka. Srečanje je odločil zvezdnik Reala Cristiano Ronaldo, za Hrvate, ki so v petek šokirali navijače z domačim spodrsljajem proti Škotski, pa je prvič zaigral mladi biser Alen Halilović. Star ni niti 17 let.

Argentina je po zaslugi Lionela Messija premagala Gvatemalo. Messi pa je na ta način na lestvici najboljših argentinskih strelcev prehitel Diega Maradono. Pred njim je le še Gabriel Batistuta.

Ne spreglejte