Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 8. 2024,
18.32

Osveženo pred

51 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,06
Mikel Merino Raoul Bellanova Sergi Roberto Como poletni prestopni rok Cesc Fabregas Sander Berge nogometna tržnica

Natisni članek

Četrtek, 22. 8. 2024, 18.32

51 minut

Nogometna tržnica, 22. avgust

Arsenal pripeljal španskega junaka Eura 2024

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,06
Sergi Roberto | Sergi Roberto se je od Barcelone poslovil v solzah. | Foto Reuters

Sergi Roberto se je od Barcelone poslovil v solzah.

Foto: Reuters

Na nogometni tržnici je v poletnih mesecih zelo vroče. Italijanski prvoligaš Como nadaljuje z nizanjem odmevnih okrepitev. V serie A namreč prihaja donedavni kapetan Barcelone. Okrepila sta se tudi Atalanta in Fulham, Arsenal pa je tik pred sklenitvijo dogovora z zveznim igralcem Real Sociedada Mikelom Merinom.

Novi italijanski prvoligaš Como, ki ga vodi nekdanji zvezdnik španskega nogometa Cesc Fabregas, nadaljuje z odmevnimi poletnimi okrepitvami. Po Francozu Raphaleu Varaneju (Manchester United), Špancema Albertu Morenu in Pepeju Reini (oba Villarreal), dveh mladih Argentincih, Nico Paz naj bi prišel iz madridskega Reala, Maximo Perrone pa Manchester Cityja, se bo po napovedih italijanskega guruja za nogometne prestope Fabrizia Romana na Apeninski polotok preselil še nekdanji kapetan Barcelone Sergi Roberto. Ta je v dresu katalonskega nogometnega ponosa odigral 373 tekem in osvojil kar 25 lovorik.

Pri 32 letih še ni rekel zadnje, še vedno želi igrati vrhunski nogomet. Kariero bo nadaljeval tako v serie A pod vodstvom nekdanjega soigralca Fabregasa. Roberto se je 13. avgusta 2024 uradno poslovil od Barcelone. Sklepno dejanje, druženje z mediji, je bilo zelo čustveno, tekle so tudi solze, saj je odšel nogometaš, ki je pri Barceloni, vključno z mladinsko akademijo Masia, prebil kar 18 let. Kapetanski trak po njegovem odhodu pri Barceloni nosi vratar Marc-Andre ter Stegen.

Merino že v Londonu

Londonski Arsenal je v svoje vrste privabil enega izmed španskih junakov letošnjega Eura 2024. Ko so Španci v četrtfinalu premagali Nemčijo, je zmagoviti zadetek za 2:1 tik pred koncem podaljška dosegel Mikel Merino.

Mikel Merino je po zadetku proti Nemčiji popeljal Špance v polfinale Eura 2024. | Foto: Reuters Mikel Merino je po zadetku proti Nemčiji popeljal Špance v polfinale Eura 2024. Foto: Reuters

28-letni španski zvezni igralec bo la ligo zamenjal za angleško prvenstov. Iz Real Sociedada se seli k topničarjem, ki bodo morali za španskega reprezentanta plačati najmanj 33,5 milijonov evrov. Merino se je že dogovoril za štiriletno pogodbo, končni dogovor pa bo sklenjen po zdravniških pregledih.

Italijanski reprezentant v Bergamu

Atalanta se je okrepila z desnim bočnim branilcem Raoulom Bellanovo. 24-letni italijanski reprezentant je prišel iz Torina, klub iz Bergama, ki bo v tej sezoni nastopal tudi v ligi prvakov, pa je zanj odštel najmanj 20 milijonov evrov. Skupaj z dodatki se lahko dobiček Torina povzpne na 25 milijonov!

Bellanova že pozna Atalanto, saj je njene barve za kratek čas branil leta 2020 kot posojen nogometaš Bordeauxa.

Fulham pripeljal Norvežana

Norveški nogometni reprezentant Sander Berge je za 23,5 milijona evrov prestopil iz angleškega drugoligaša Burnley k prvoligašu Fulhamu. S klubom iz zahodnega Londona je podpisal petletno pogodbo, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Norvežan ob prihodu k novemu delodajalcu ni skrival navdušenja.

"Počutim se fantastično. V zadnjih tednih je bilo kar nekaj negotovosti, kje bom nadaljeval kariero. Zdaj sem končno tukaj na tem stadionu, kjer je moja prihodnost," je v izjavi za medije povedal Berge, ki bi lahko za Fulham debitiral že v soboto, ko bo ta v 2. krogu domačega prvenstva doma gostil Leicester.

Norveški nogometaš je k Fulhamu prišel kot zamenjava za Portugalca Joaa Palhinho, ki je poleti odšel k nemškemu velikanu Bayernu iz Münchna.

Berge je za Burnley v prejšnji sezoni odigral 37 tekem in dosegel en zadetek. Pred tem je bil tri sezone član angleškega drugoligaša Sheffield Uniteda.

Anel Zulić
Sportal Brighton za Francoza odštel skoraj 47 milijonov evrov, Hrvat iz Maribora na Nizozemsko
Udinese Lazar Samardžić
Sportal Udinese za Srba odštel 25 milijonov evrov, Francoz zapustil Koper
PSG navijači
Sportal PSG kupil najstnika za 50 milijonov evrov, okrepil se je tudi AC Milan
Vanja Drkušić
Sportal Vanja Drkušić prišel v Crveno zvezdo
Ne spreglejte