Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 7. 2018,
21.59

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,45

2

Natisni članek

FIFA SP 2018

Ponedeljek, 2. 7. 2018, 21.59

5 let, 9 mesecev

SP 2018, 19. DAN (OSMINA FINALA)

Kakšna drama v Rostovu! Belgija od 0:2 v zadnjih sekundah do 3:2.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,45

2

Japonska, Belgija | Foto Reuters

Foto: Reuters

Na drugi ponedeljkovi tekmi osmine finala svetovnega nogometnega prvenstva smo spremljali pravo dramo. Japonska je proti Belgiji v drugem polčasu povedla z 2:0, a vodstvo v petih minutah zapravila, v 94. minuti pa so Belgijci dosegli zmagoviti gol. Na prvi tekmi dneva je Brazilija z dvema goloma v drugem polčasu dosegla zmago z 2:0 nad Mehiko.

Prvi polčas v Rostovu ni bil preveč zanimiv, drugi pa je bil njegovo čisto nasprotje. Ponudil je dramo, ki bi jo težko sestavili tudi najboljši režiserji na svetu. Na začetku drugega polčasa so najprej šokirali Japonci, ki so v štirih minutah zadeli kar dvakrat.

V 48. minuti je zadel Genki Haraguchi, v 52. minuti pa je bilo že 2:0, ko je po izjemno odmerjenem strelu od daleč zadel še Takashi Inui. Belgijci so bili v šoku, a se niso predali. Najprej je v 69. minuti zadel branilec Jan Vertonghen, le pet minut pozneje pa še rezervist Marouane Fellaini.

Japonska Belgija
Sportal Bilo je tako mučno in tiho, da jih je poslal kar pod prho

Tudi po izenačenju reprezentanci nista popuščali in napadali, tako Japonska kot Belgija sta si pripravili še nekaj priložnosti, a nista zadeli. Sodnik je pokazal štiri minute dodatnega igralnega časa in zdelo se je, da bomo spremljali podaljške. Potem pa je v zadnji minuti sodnikovega dodatka po protinapadu zadel še en rezervist Nacer Chadli in poskrbel za končanje velike drame, kakršnih ne vidimo vsak dan.


Fotogalerija
1 / 55

Neymar se je proti Mehiki izkazal z golom in asistenco. | Foto: Reuters Neymar se je proti Mehiki izkazal z golom in asistenco. Foto: Reuters

Neymar popeljal Brazilce med najboljših osem

Brazilija je v Samari brez večjih težav opravila z Mehičani in se pričakovano še sedmič zapored uvrstila v četrtfinale svetovnega prvenstva, medtem ko se je Mehiki sedmič zapored zgodilo nekaj drugega. Neverjetno, a še na sedmem svetovnem prvenstvu v nizu so Mehičani obstali v osmini finala.

Sportal Selektor Mehike ostro nad Neymarja: On je sramota za nogomet!

Odločitev je padla v drugem polčasu, junak Brazilcev pa je bil Neymar. Najprej je v 51. minuti zabil gol po podaji Williana z leve strani, v zaključku tekme, v 88. minuti, pa podal rezervistu Robertu Firminu, ki mu po lepi podaji ni bilo težko zadeti in postaviti končnega izida tekme.


Najboljši strelci:

5 – Harry Kane (Anglija)
4 – Romelu Lukaku (Belgija), Cristiano Ronaldo (Portugalska)
3 – Edinson Cavani (Urugvaj), Diego Costa (Španija), Denis Čerišev (Rusija), Artem Dzyuba (Rusija), Kylian Mbappe (Francija)
2 – Sergio Agüero (Argentina), Philippe Coutinho (Brazilija), Andres Granqvist (Švedska), Antoine Griezmann (Francija), Eden Hazard (Belgija), Son Heung-min (Južna Koreja), Takashi Inui (Japonska), Mile Jedinak (Avstralija), Wahbi Khzari (Tunizija), Yerry Mina (Kolumbija), Luka Modrić (Hrvaška), Ahmed Musa (Nigerija), Neymar (Brazilija), Mohamed Salah (Egipt), John Stones (Anglija), Luis Suarez (Urugvaj)
...

 

SP 2018, osmina finala:

 

Ne spreglejte