Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 1. 2017,
20.48

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Josip Iličić legionarji Miha Zajc

Ponedeljek, 30. 1. 2017, 20.48

6 let, 6 mesecev

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Nejc Skubic jo je s soigralci pri Bešiktašu hudo skupil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Kaj se je s slovenskimi nogometaši na delu v tujini dogajalo pretekli konec tedna?

Slovenski reprezentanti:

Vid Belec redno brani v drugi italijanski ligi. | Foto: Guliverimage/Getty Images Vid Belec redno brani v drugi italijanski ligi. Foto: Guliverimage/Getty Images Vratarji:

Vid Belec: Carpi je v soboto izgubil na gostovanju pri Beneventu (0:3), ki je pokazal, zakaj je na lestvici druge italijanske lige pred njim. Slovenski vratar je branil vso tekmo, v prvem polčasu pa prejel rumeni karton.

Jan Koprivec: Anorthosis Famagusta je v soboto v ciprskem prvenstvu visoko premagal Ermis (4:1), a je po visoki zmagi še vedno na devetem mestu. Primorec je branil vso tekmo.

Jan Oblak: Atletico Madrid je v soboto razočaral navijače z remijem v španskem prvenstvu pri Alavesu (0:0). Slovenski vratar, ki okreva po operaciji rame, še ne kandidira za tekme. Na vratih je stal Miguel Angel Moya.

Bojan Jokić še vedno išče nov klub. | Foto: Vid Ponikvar Bojan Jokić še vedno išče nov klub. Foto: Vid Ponikvar Branilci:

Boštjan Cesar: v prejšnjem krogu je prvič po skoraj štirih mesecih zaigral v italijanskem prvenstvu, v soboto pa za Chievo, ki je v Rimu presenetil Lazio, zaradi kazni ni igral. Chievo je na Olimpicu zmagal z 1:0, zadetek pa je dosegel v zadnji minuti.

Bojan Jokić: izkušeni slovenski branilec je za zdaj še brez kluba, potem ko je pred kratkim končal sodelovanje s španskim prvoligašem Villarrealom.

Boban Jović: s svojim novim klubom Bursasporjem je v nedeljo v turški prvi ligi gostoval pri Istanbulu Basaksehirju in izgubil z 0:1. Igral je vso tekmo.

Miha Mevlja: ruski prvoligaši so trenutno na zimskem premoru. Rostov, ki si je s tretjim mestom v skupinskem delu lige prvakov zagotovil nadaljevanje evropske sezone v ligi Europa, je po 17 odigranih tekmah v prvenstvu na sedmem mestu. Rusko prvenstvo se bo nadaljevalo v začetku marca.

Antonio Mlinar Delamea: pred dnevi je iz Olimpije odšel v ZDA, po novem bo igral za člana tamkajšnje profesionalne lige MLS New England Revolution iz Bostona. Na debi v majici tega kluba bo moral še malo počakati. Nova sezona tamkajšnjega elitnega nogometnega tekmovanja se bo začela 4. marca.

Miral Samardžić: tudi on si je pozimi novega delodajalca našel v Turčiji. Zapustil je Kitajsko in okrepil turškega prvoligaša Akhisar Belediyespor. V njegovem dresu še ni debitiral. V soboto je sedel na klopi in spremljal visok poraz soigralcev na gostovanju pri slovitem Galatasarayu, ki je zmagal kar s 6:0.

Nejc Skubic: s Konyasporom je v turški prvi ligi v ponedeljek v gosteh pri vodilnem Bešiktašu doživel pravcato katastrofo. Konyaspor, ki je na lestvici sedmi, je izgubil z 1:5. Nekdanji nogometaš Domžal in ljubljanskega Interblocka je igral od prve do zadnje minute.

Aljaž Struna: s Carpijem je v drugi italijanski ligi izgubil na gostovanju pri Beneventu (0:3). Odigral je vso tekmo.

Dejan Trajkovski: s Twentejem je v prvi nizozemski ligi v nedeljo z 2:1 zmagal v gosteh pri ekipi PEC Zwolle. Igral je od 58. minute. Ko je prišel na igrišče, je bil na semaforju že izid, ki so ga gledalci videli tudi ob koncu tekme.

Takole čustveno je Josip Iličić proslavil rojstnodnevni gol, na katerega je čakal dva meseca. | Foto: Getty Images Takole čustveno je Josip Iličić proslavil rojstnodnevni gol, na katerega je čakal dva meseca. Foto: Getty Images

Vezisti:

Valter Birsa: Chievo je v uvodni tekmi 22. kroga italijanskega prvenstva v Rimu premagal Lazio (1:0). Primorec je odigral vso tekmo, zmagoviti zadetek, ki ga je dosegel njegov soigralec Roberto Inglese, pa je padel v zadnji minuti rednega dela.

Matic Črnic: z Rijeko, ki je prvi del hrvaškega prvenstva končala na prvem mestu, lov na prvi naslov prvaka v zgodovini kluba bo nadaljevala čez en mesec, je trenutno na pripravah na Portugalskem, kamor je s trenerjem Matjažem Kekom in s soigralci pripotoval v petek. Tam bodo Rečani ostali 12 dni.

Josip Iličić:
V zadnjem času ni mogel biti zadovoljen, saj je od zadnjih petih tekem Fiorentine nastopil le na treh. Na vseh treh je na igrišče prišel s klopi in zbral pičlih 33 minut igre. Tokrat se je znašel v začetni postavi Firenčanov, ki so po dveh zmagah (nad Juventusom in Chievom) verjeli, da bodo na kolena spravili skromno Genoo, ki spada v spodnji del prvenstvene lestvice.

Prav Iličić je z golom, pri katerem je nasprotnikovega vratarja presenetil njegov bolj predložek kot pa strel, poskrbel za vodstvo ob polčasu. To je bil njegov četrti prvenstveni gol, a prvi po skoraj natanko dveh mesecih. Nazadnje je zadel proti Interju v Milanu 28. novembra lani.

Zanimivo, Iličić je gol, ki ga je čakal tako dolgo, zabil prav na svoj 28. rojstni dan, ki ga je praznoval na dan tekme. Na igrišču je bil do 71. minute.

Ko je šel na klop, je njegova ekipa še vodila s 3:2, a potem prejela gol in poskrbela za razočaranje.

Kevin Kampl: Bayer Leverkusen je v sobotnem spopadu ostal praznih proti Borussii Mönchengladbach. Čeprav je vodil že z 2:0, je na koncu izgubil z 2:3. Odigral je vso tekmo. 

Jasmin Kurtić: z Atalanto je v prvi italijanski ligi v nedeljo gostoval pri Torinu in remiziral z 1:1. Izkušeni slovenski vezist je igral vso tekmo in se izkazal s podajo za gol gostov.

Rene Krhin: potem ko je v prejšnjem krogu prvič po štirih mesecih zaigral za Granado, je v soboto s tem španskim prvoligašem izgubil pri Villarrealu (0:2). Tekmo je spremljal na klopi gostov.

Nik Omladič: Eintracht Braunschweig je v prvem nastopu v tem letu osvojil točko na gostovanju pri ekipi Würzburger Kickers (1:1). Vodilnemu drugoligašu v Nemčiji je kazalo slabo do zadnje minute, ko je slovenski reprezentant prispeval podajo, Christoffer Nyman pa izenačil na 1:1. Omladič je odigral vso tekmo. 

Benjamin Verbič: dansko prvenstvo se bo nadaljevalo čez mesec dni. Po prvem delu Köbenhavn prepričljivo vod, Vojničan pa se vrača po operaciji trebušne stene.

Miha Zajc: po prestopu iz Olimpije v Empoli je v dresu novega kluba debitiral že v nedeljo, a prvega nastopa na italijanskih zelenicah ne bo pomnil po najboljšem. Na igrišče je vstopil v 86. minuti, ko je njegova ekipa zaostajala z 1:2. V kratkem času, ki ga je prebil na igrišču, je njegova ekipa prejela dva gola. Empoli je izgubil z 1:4.

Robert Berić še čaka na vrnitev na igrišča po operaciji. | Foto: Getty Images Robert Berić še čaka na vrnitev na igrišča po operaciji. Foto: Getty Images Napadalci:

Robert Berić: Saint Etienne je v 22. krogu prve francoske lige v nedeljo s 3:1 zmagal pri Toulousu. Slovenski napadalec, ki je povsem blizu okrevanju po poškodbi, tudi tokrat še ni igral in bo na vrnitve na zelenico še nekoliko počakal.

Roman Bezjak: Darmstadt si je v nemškem prvenstvu v soboto privoščil sramoten domač poraz proti Kölnu (1:6). Slovenski napadalec še ni okreval po poškodbi in ni kandidiral za tekmo.

Andraž Šporar: Basel, ki po prvem delu prve švicarske lige premočno vodi, bo sezono nadaljeval čez en teden. 

Na seznamu so nogometaši, ki jih je selektor Srečko Katanec vpoklical za lanski novembrski tekmi proti Malti in Poljski, ter Kevin Kampl, Roman Bezjak, Robert Berić in Aljaž Struna, ki jih nazadnje sicer ni bilo zraven zaradi poškodb in kazni, a so v zadnjem obdobju standardni reprezentanti.

Preostali slovenski nogometaši:

Igralec

Liga

Tekma

Podatki

Jon Goran Stanković (Huddersfield Town) Anglija, pokal FA Rochdale : Huddersfield Town 0:4 Igral je vso tekmo.
Timi Max Elšnik (Derby County) Anglija, pokal FA Derby County : Leicester City 2:2 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Haris Vučkić (Newcastle United) Anglija, pokal FA Oxford United : Newcastle United 3:0 Ni kandidiral za tekmo.
Tadej Trdina (Wolfsberger) Avstrija, 1. liga Zimski premor traja do 11. februarja.  
Rajko Rep (LASK Linz) Avstrija, 2. liga Zimski premor traja do 24. februarja.  
Patrik Eler (Wacker Innsbruck) Avstrija, 2. liga Zimski premor traja do 24. februarja.  
Željko Filipović (Mechelen) Belgija, 1. liga Mechelen : Genk 1:0 Ni igral. Ostal je na klopi.
Nicolas Rajsel (Saint Gilloise) Belgija, 2. liga Lommel United : Saint Gilloise 0:0 Igral je vso tekmo.
David Poljanec (Karmiotissa) Ciper, 1. liga Doxa : Karmiotissa 1:2 Igral je 87 minut.
Erik Janža (Viktoria Plzen) Češka, 1. liga Prvenstvo se bo nadaljevalo 18. februarja. Igral je 90 minut.
Denis Petrić (Angers) Francija, 1. liga Angers : Metz 2:1 Branil je vso tekmo.
Petar Stojanović (Dinamo Zagreb) Hrvaška, 1. liga Zimski premor traja do 17. februarja.  
Dalibor Stevanović (Slaven Belupo) Hrvaška, 1. liga Zimski premor traja do 17. februarja.  
Siniša Anđelković (Palermo) Italija, 1. liga Napoli : Palermo 1:1 Ni igral, sedel je na klopi za rezervne nogometaše.
Samir Handanović (Inter Milan) Italija, 1. liga Inter : Pescara 3:0 Branil je vso tekmo.
Luka Krajnc (Frosinone) Italija, 2. liga Frosinone : Brescia 1:0 Igral je vso tekmo in prejel rumeni karton.
Armin Bačinović (Ternana) Italija, 2. liga Ternana : Cittadella 1:0 Ni kandidiral za tekmo.
Gregor Bajde (Novara) Italija, 2. liga Novara : Pisa 1:1 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi, saj se kot posojen igralec vrača v Maribor.
Rene Mihelič (Hapoel Ra'anana) Izrael, 1. liga Hapoel Ra'anana : Hapoel Kfar Saba 1:0 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Nejc Pečnik (Omiya Ardija) Japonska, 1. liga Prvenstvo se bo nadaljevalo 25. februarja.  
Branko Ilić (Urawa Reds) Japonska, 1. liga Prvenstvo se bo nadaljevalo 25. februarja.  
Zlatan Ljubijankić (Urawa Reds) Japonska, 1. liga Prvenstvo se bo nadaljevalo 25. februarja.  
Vito Plut (Birkirkara) Malta, 1. liga Birkirkara : Hibernians 1:2 Igral je in v 62. minuti zadel za 1:1.
Žiga Kastrevec (St. Andrews) Malta, 1. liga

Valleta : St. Andrews 1:1

Igral je in v 55. minuti postavil končni izid.

Martin Milec (Roda JC) Nizozemska, 1. liga Roda JC: Excelsior 4:0 Igral je vso tekmo.
Dominic Maroh (Köln) Nemčija, 1. liga Darmstadt : Köln 1:6 V igro je vstopil v 56. minuti.
Mišo Brečko (Nürnberg) Nemčija, 2. liga Nürnberg : Dynamo Dresden 1:2 Igral je 62 minut in prejel rumeni karton.
Tim Matavž (Nürnberg) Nemčija, 2. liga Nürnberg : Dynamo Dresden 1:2 Igral je 90 minut.
Goran Šukalo (München 1860) Nemčija, 2. liga München 1860 : Greuther Fürth 2:1 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Zlatko Dedić (Paderborn) Nemčija, 3. liga Paderborn : Duisburg 0:1 Igral je 90 minut.
Slobodan Vuk (Tromso) Norveška, 1. liga Prvenstvo se bo nadaljevalo 1. aprila.  
Denis Popović (Wisla Krakov) Poljska, 1. liga Prvenstvo se bo nadaljevalo 10. februarja.  
Uroš Korun (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga

Prvenstvo se bo nadaljevalo 10. februarja.

 
Saša Aleksander Živec (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga Prvenstvo se bo nadaljevalo 10. februarja.  
Alen Ploj (Bytovia Bytow) Poljska, 2. liga Prvenstvo se bo nadaljevalo 25. februarja.  
Matic Žitko (Olimpia Grudziadz) Poljska, 2. liga Prvenstvo se bo nadaljevalo 25. februarja.  
Ažbe Jug (Sporting Lizbona) Portugalska, 1. liga Maritimo : Sporting 2:2 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Gregor Balažic (Ural) Rusija, 1. liga Prvenstvo se bo nadaljevalo 3. marca.  
Andraž Struna (Hearts) Škotska, 1. liga Celtic - Hearts, nedelja 14.00  
Domen Črnigoj (Lugano) Švica, 1. liga Prvenstvo se bo nadaljevalo 4. februarja.  
Džengis Čavušević (Zürich) Švica, 2. liga Prvenstvo se bo nadaljevalo 4. februarja.  
Nejc Mevlja (Schaffhausen) Švica, 2. liga Prvenstvo se bo nadaljevalo 4. februarja.  
Matic Fink (Rizespor) Turčija, 1. liga

Rizespor : Karabükspor 1:0

Ni igral, ostal je na klopi.
Sašo Fornezzi (Antalyaspor) Turčija, 1. liga Antalyaspor : Alanyaspor 2:1

Branil je vso tekmo.

 
Dejan Lazarević (Karabükspor) Turčija, 1. liga Rizespor : Karabükspor 1:0 Ni kandidiral za tekmo.
Rajko Rotman (Kayserispor) Turčija, 1. liga Kayserispor : Fenerbahče 4:1 Igral je 90 minut.
Dejan Kelhar (Sivasspor) Turčija, 2. liga Mersin Idmanyurdu : Sivasspor 1:0 Ni igral.
Miha Goropevšek (Volin Luck) Ukrajina, 1. liga Prvenstvo se bo nadaljevalo 12. februarja.  
Ne spreglejte