Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
7. 9. 2015,
16.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Iztok Kapušin Simon Rožman NK Celje

Ponedeljek, 7. 9. 2015, 16.44

8 let

Slovenskega rekorderja nasledil Brežičan, ki je prišel iz Zagreba

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Skromni rezultati v tej sezoni so z mesta trenerja Celja odnesli Simona Rožmana. Poslovil se je najmlajši trener 1. SNL, nasledil pa ga bo Iztok Kapušin, ki je v zadnjih letih deloval na Hrvaškem.

Celjski nogometaši so v tej sezoni zmagali le enkrat. Prvi reprezentančni premor so dočakali na neslavnem zadnjem mestu, ekspresno pa tudi izpadli iz kvalifikacij za evropsko ligo, s katerimi so kronali imenitne predstave v prejšnji sezoni, ko so bili slovenski podprvaki ter finalisti pokalnega tekmovanja. Simon Rožman je verjel, da se bodo njegovi izbranci pobrali, a je po osmih krogih neslavno dvignil sidro in se odločil za odhod, ki je šokiral klubsko vodstvo. Ko je odšel Rožman, eden od najobetavnejših nogometnih strokovnjakov v tem delu Evrope, je odgovornost za spremembo čutil tudi športni direktor Ambrož Krajnc. Ko mu ni uspelo prepričati 32-letnega trenerja, da bi ostal zvest celjskim barvam in še naprej bedel nad razvojem pomlajene ekipe, se je poslovil tudi on, tako da so se morali Celjani spoprijeti z iskanjem primernim kandidatov za zapolnitev kar nekaj vrzeli.

Kapušin želi dvigniti mentalno moč ekipe

Iskanje novega trenerja je trajalo dober teden dni. Pomlajeni Celjani so vmes v prijateljski tekmi gostovali pri graškem Sturmu in visoko izgubili (2:6), v ponedeljek pa so dobili novega trenerja. To je postal 41-letni Iztok Kapušin, ki je v zadnjih letih vodil zlasti hrvaške nižjeligaške klube in navdušil z delom pri Bistri. Iz tretje lige jo je popeljal med drugoligaše, v tej sezoni je vodil zagrebškega drugoligaša Hrvatski Dragovoljac, a ga nato po celjski ponudbi zapustil in se odpravil v knežje mesto.

''Zavedam se, da sem prišel v izredno velik klub, zato sem še toliko bolj počaščen, da smo se z vodstvom uspeli dogovoriti. Čaka me odgovorno delo, a se močno veselim izziva. Vsekakor si čim prej želim dvigniti mentalno moč ekipe, igralcem pa bom dal že na nocojšnjem treningu vedeti, da jim zaupam in da verjamem v njihovo nesporno kakovost in igralski potencial,'' je na predstavitvi v ponedeljek povedal novi trener Celja. Prvič se bo predstavil že v sredo, ko se bodo Celjani v pokalnem srečanju pomerili z Muro, ki je v zadnjem krogu presenetljivo izločila Gorico.

Kapušin že ima izkušnje z vodenjem slovenskih klubov. Vodil je Krko, Krško in Livarja iz Ivančne Gorice. Zdaj je prevzel Celje, enega izmed treh slovenskih klubov, ki v zgodovini 1. SNL še niso izpadli. Poleg Celjanov "večno trojico" sestavljata še Maribor in Gorica.

Ne spreglejte