Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 1. 2015,
21.46

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

futsal

Torek, 6. 1. 2015, 21.46

8 let, 1 mesec

Slovenija še v drugo boljša od Norveške

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska malonogometna reprezentanca je na prijateljski tekmi v Oslu še drugič premagala izbrano vrsto Norveške. Varovanci selektorja Andreja Dobovičnika so vikinge v drugo premagali z 8:4.

Slovenija je svojo 207. uradno tekmo začela tako kot včeraj. Uroš Kroflič je v 10. sekundi meril, a je norveški vratar obranil strel. Če je norveška obramba v prvi minuti še zdržala, v nadaljevanju temu ni bilo več tako. V 2. minuti je Rok Mordej zabil po podaji Igorja Osredkarja, v 7. minuti je svoj prvi zadetek zabil še Nejc Hozjan. Pred tem se je svojega čuvaja spretno rešil, potem pa zabil žogo pod prečko. V 8. minuti so si Norvežani gol zabili kar sami. Po strelu Mordeja je svojega soigralca matiral Ravla.

V 9. minuti je bilo že 0:4. Iz obrata je bil uspešen Kroflič. Gostitelji so si opomogli v 10. minuti, na 1:4 je znižal Achrifi. V prvem polčasu se je vnovič izkazal novinec Matej Fideršek, prvič je ogrel domačega golmana v 4., potem še v 11. minuti. Nadaljeval je Kristjan Čujec, njegov poizkus je odbil norveški portir, slovenski golman Igor Bratič pa je bil na mestu v 15. minuti. V taisti minuti je naša reprezentanca povedla 1:5, uspešen je bil Dejan Bizjak.

Po 17 minutah je bilo na semaforju 1:6. Po vratnici Osredkarja je do odbite žoge prišel Kroflič in povišal izid. Poprej je bil Bratič v duelu "1:1" boljši od domačega igralca Eeka. Piko na i polčasu je postavil kapetan Osredkar, ki je nekaj sekund pred koncem prvega dela zadel za 1:7.

Norvežani so malce bolje začeli drugi del, temu pa je sledil protinapad Slovenije. Po podaji Čujca je Bizjak slabo meril. Bratič je najprej obranil poizkus Valoya, v 28. minuti pa ga je ugnal El Masouri. V 32. minuti je bil izključen Čujec, Norvežani pa so znižali na 3:7, po koncu 40. minute pa je bilo 4:8. To je bila že četrta zmaga Slovenije v medsebojnih obračunih s potomci Vikingov.

"Odigrali smo še eno tekmo, akcija se končuje, menim pa, da je bila uspešna. V prvem polčasu nocoj smo bili pravi in zbrani. Ustvarili smo si številne priložnosti. V drugem delu je bilo malce preveč nervoze, polčas pa ni bil briljanten. Videli smo, kaj nam še manjka za naprej. Na delu so bili tudi igralci, ki so do zdaj manj igrali," je po tekmi dejal selektor Slovenije Andrej Dobovičnik.

Ne spreglejte