Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
7. 2. 2012,
12.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Dejan Lazarević Padova

Torek, 7. 2. 2012, 12.32

8 let

Sladke skrbi Dejana Lazarevića

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski reprezentant Dejan Lazarević je v soboto odigral za Padovo le nekaj minut. Dovolj, da je staknil poškodbo rame, ki pa na srečo ni hujše narave. Kateri državni dres bo oblekel konec meseca?

Domžalčan, ki je v resnih načrtih dveh selektorjev (Slaviše Stojanovića in Tomaža Kavčiča), je v soboto obnovil poškodbo rame. Čeprav je na obračunu druge italijanske lige med Padovo in Verono vstopil v igro šele v 89. minuti, je na igrišču prebil dovolj časa, da si je poškodoval ramo. Ko je v polnem šprintu stekel za žogo v zvezni vrsti, ga je za nekaj stotink prehitel tekmec, mu stekel pred nogo, tako da je bil padec neizbežen. ''Padel sem na ramo in začutil grozne bolečine. Ker sem bil v polnem šprintu, se pri padcu nisem mogel ujeti na roke. Sem pa imel srečo, saj bi lahko bilo še hujše,'' je nesrečen trenutek, ki se je pripetil v izdihljajih ''dvoboja za peto mesto'' v serie B, podoživljal Dejan Lazarević. V ponedeljek je opravil podroben pregled z magnetno resonanco, ki je 21-letnega slovenskega legionarja (sredi meseca bo praznoval 22. rojstni dan) spravil v dobro voljo. ''Poškodba ni resnejša. Malce se je zamaknila le kost, tako da bom lahko v sredo že treniral z ekipo, v soboto pa verjetno že kandidiral za srečanje. Če bo trener ocenil, da se splača tvegati. Bo pa potrebno v prihodnje malce več paziti, zato bom treniral s posebno obvezo,'' razmišlja nogometaš Padove, ki naj bi se po koncu sezone vrnil v Genovo. Mesec februar se bo končal z reprezentančnim nastopom. Usoda je hotela, da se bosta na isti dan na Primorskem predstavili dve slovenski izbrani vrsti. Članska se bo na koprski Bonifiki v prijateljski tekmi udarila s Škotsko, mlajša (do 21 let) pa z norveškimi vrstniki v Novi Gorici.

Raje bi zaigral s člani, a se s tem ne obremenjuje

Ker je Lazarević standarden član najboljše enajsterice, s katero razpolaga selektor mlade reprezentance Tomaž Kavčič, bi lahko formo pred nadaljevanjem kvalifikacijskim dvobojem pilil na srečanju z Norvežani, prav lahko pa se pripeti, da bi ga vpoklical tudi Slaviša Stojanović. Selektor članske izbrane vrste mu je zaupal priložnost v zaključku zadnjega srečanja v letu 2011, ko je Slovenija izgubila z ZDA (2:3), Lazarević pa je tako dočakal krstni nastop v članskem dresu. ''Raje bi tisti dan igral za A reprezentanco, ne bom pa nič razočaran, če bom dejaven z mlado izbrano vrsto. Reprezentanca je le reprezentanca, važno je, da zastopam državo. Bodo že drugi o tem odločili,'' sporoča eden največjih upov slovenskega nogometa, ki ga pred 29. februarjem ''preganjajo'' sladke skrbi. Njegova naloga je le ena, da ohrani zdravje, dvigne tekmovalno formo in kandidira za reprezentančni nastop, končno odločitev pa bosta podala selektorja.

Pri Padovi si služi kruh tudi Enej Jelenič. Mladi reprezentant je že prebolel težave s trebušno prepono in redno trenira z ekipo, tako da bi lahko kmalu prišel v poštev za dvoboje v drugi italijanski ligi. Konec januarja bi se jima lahko pridružil tudi Armin Bačinović, ki je bil tik pred podpisom (posojo) za Padovo, a ga je pustilo na cedilu zdravje, saj je pregled razkril težave s kolenom. Nujen je bil operativen poseg, zaradi katerega bo Mariborčan izpustil reprezentančno februarsko preizkušnjo. Če bo Lazarević nared, bo na njej zagotovo nastopil. Vprašanje je le, ali v Kopru ali pa Novi Gorici.

Ne spreglejte