Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
22. 9. 2015,
13.09

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Matic Črnic Zlatko Zahović NK Maribor NK Maribor NK Domžale

Torek, 22. 9. 2015, 13.09

6 let, 7 mesecev

Skušal bo dokazati, da se je Zlatko Zahović pošteno zmotil

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Jutri bo Maribor, ki je vse bolj oddaljen od Olimpije in prvega mesta, v Ljudskem vrtu gostil Domžalčane. Prvaki bodo upali, da se jim ne bo maščevala poteza, ki so jo naredili januarja.

Kaj se je zgodilo takrat? Športni direktor Zlatko Zahović se je odrekel otrokoma Maribora, bočnemu branilcu Dejanu Trajkovskemu in vezistu Maticu Črnicu. Takrat 22-letna nekoč velika upa Mariborčanov, ki sta bila dolgo časa pomembna člana vijoličastih – ti ju zdaj prav gotovo pogrešajo –, so po hitrem postopku odpisali in poslali v Domžale, kjer sta se odlično znašla.

Tudi v tej sezoni igrata odlično in bosta v sredo v Ljudskem vrtu zagotovo zelo nevarna za domača vrata. "O tem, kaj se je dogajalo, ne bi rad govoril. Jasno je, da imam rad Maribor, tam sem storil prve nogometne korake, tudi zato bo jutrišnja tekma zame nekaj posebnega, a kakšnih posebnih motivov nimam. Kar je bilo, je bilo," nam je dan pred tekmo zaupal danes 23-letni Črnic, ki je v tej sezoni zabil tri prvenstvene gole. Zadnjega v nedeljo, ko je poskrbel za zmago nad Koprom z 1:0.

Prihajajo po zmago, a se ne slepijo

"V Maribor, tako kot na vsaki tekmi, prihajamo po zmago. To je jasno. Kot je dejstvo tudi to, da bi bili zadovoljni s točko. Mariborčani so v zadnjem krogu izgubili in ne igrajo najbolje, a se ne slepimo. Še vedno gre za odlično moštvo, ki bo prej ali slej prišlo v stare tirnice. Upam samo, da ne že na tekmi proti nam. Naredili bomo vse, da to preprečimo," je povedal nogometaš, ki je za Maribor, ko je bil star vsega 17 let, v vseh tekmovanjih v njegovem dresu nastopil na 67 tekmah in zabil sedem golov. Enega tudi v Evropi, ko je oktobra 2013 zadel za zmago v skupinskem delu evropske lige v Belgiji nad Zulte-Waregemom s 3:1.

"To so lepi spomini. Na dobre trenutke v dresu Maribora, in ni jih bilo malo, se vedno rad spomnim. Kot sem že rekel, kar je bilo, je bilo. Zdaj me zanimajo samo Domžale in to, da s soigralci nadaljujemo niz, ki smo ga začeli pred tremi tekmami," je povedal vezist, ki se najbolje počuti na levi strani. O tem, ali bo proslavljal morebitni gol v mreži nekdanjega kluba, ni želel govoriti. "Iskreno povedano, o tem niti ne razmišljam, saj je to najmanj pomembno," je odgovoril.

Obramba, potem pa napad

Nekdanji mladi reprezentant je skupaj z domžalskimi soigralci sredi niza treh zaporednih zmag. Gola niso prejeli že 364 minut. "Pri obrambi se vse začne. Tudi v Ljudskem vrtu bomo najprej skušali poskrbeti, da ne prejmemo zadetka. Če bomo igrali tako, kot smo v zadnjem času, nam lahko uspe. Potem bomo seveda kaj skušali narediti tudi v napadu. Vzdušje v ekipi je odlično. Vsi na čelu s trenerjem Luko Elsnerjem verjamemo, da lahko zmagamo v Mariboru. Upam, da se nam bodo želje izpolnile," je nadaljeval nogometaš, ki je v domžalskem dresu do zdaj skupaj odigral 23 tekem v vseh tekmovanjih in zabil sedem golov.

S soigralci je po nizu treh zaporednih zmag na tretjem mestu in le dve točki za tretjeuvrščeno Gorico. "Zdaj nam je nazadnje steklo, pred nami pa sta najzahtevnejši tekmi. Najprej proti Mariboru v gosteh, potem nas čaka še domača tekma z Olimpijo. Verjamem, da bomo na obeh uspešni," je povedal Črnic in dodal: "Gre nam kar dobro, škoda je le, da smo pred domačimi navijači dosegali slabše rezultate. V petih tekmah smo osvojil samo šest točk, v gosteh je bilo povsem drugače. Če bi bili tudi doma uspešnejši, bi bili celo pri vrhu. Naš cilj je uvrstitev v Evropo. Če se bo ponudila priložnost za kaj več, jo bomo seveda skušali izkoristiti."

Hvaležen za priložnost

V Domžalah, kjer je devet mesecev, se dobro počuti. "Odkar sem prišel, je vse tako, kot mora biti. Uživam, ljudje v klubu in soigralci so me odlično sprejeli. Hvala jim, da so mi ponudili priložnost. Tudi zato sem toliko bolj motiviran, da se oddolžim za zaupanje, ki sem ga dobil," je povedal 174 centimetrov visoki nogometaš, ki je kljub izkušnjam razmeroma mlad, zato ima za prihodnost visoke cilje.

"V prvi vrsti gledam na sedanjost, a tako kot vsak nogometaš si tudi sam želim nekoč zaigrati v tujini. Kdaj, ne vem. Če bom še naprej igral dobro, se mi bo tudi ta želja izpolnila," je še povedal Črnic, ki je zagotovo ena izmed napak pri kadrovanju športnega direktorja Maribora Zahovića v zadnjem času (ta je v teh dneh v središču pozornosti zaradi nekaterih povsem drugačnih dogodkov) in v sredo zvečer bo to skušal znova dokazati. Mu bo uspelo?

Ne spreglejte