Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
22. 11. 2011,
8.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Damir Skomina Manchester City Napoli Bayern Villarreal

Torek, 22. 11. 2011, 8.47

8 let

Skomina sodi Napoliju in Manchester Cityju

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Najboljši slovenski nogometni sodnik Damir Skomina je dobil novo priznanje za svoje delo. Drevi bo v ''vročem'' Neaplju sodil derbi lige prvakov. Bayern bo na Bavarskem pričakal Villarreal.

Štadion San Paolo bo drevi poln do zadnjega kotička. Napoli lahko z zmago nad neposrednim tekmecem za (vsaj) drugo mesto v skupini prehiti Manchester City, nato pa bi se znašel v izvrstnem položaju, saj bi se mu nasmihala osmina finala. Prihaja pa v goste najbolj razpoložena angleška ekipa, ki na Otoku dosega zadetke kot za stavo. V dvanajstih krogih jih je že 42, prejela pa jih je le enajst. Goste bi zadovoljil že remi, s tako razpoloženim napadom pa bi lahko že kmalu nakazali željo, da si z zmago že krog pred koncem zagotovijo udeležbo v elitni šestnajsterici. ''Potrebujemo tri točke, če želimo napredovati,'' razkriva cilj Urugvajec Edinson Cavani, ki naj bi drevi predstavljal največjo nevarnost pred angleškimi vrati. V tej sezoni ni tako strelsko razpoložen kot v minuli, a želi na srečanju z bogatim klubom, ki naj bi ga želel videti v svojih vrstah, ponovno opozoriti nase. ''City je eden najboljših klubov na svetu, mi pa si ne smemo privoščiti spodrsljaja. Na prvi tekmi je igral še Tevez, zdaj lahko računajo na Balotettija, ki je fantastičen igralec. Po žrebu v Nyonu ni nobeden pričakoval, da bomo pred petim krogom v tako dobrem položaju. Zelo smo ponosni na to,'' je izpostavil trener Napolija Walter Mazzari, ki je na zadnjih sedmih tekmah zmagal le enkrat. Njegovega rojaka in stanovskega kolega pri ''nebeško modrih'' Roberta Mancinija veže na Neapelj kar nekaj zanimivih spominov. To je rojstno mesto njegove žene, v Napoliju je v sezoni 1990/91 kot napadalec Sampdorie dosegel dva zadetka, pri gostiteljih je igral še Diego Armando Maradona, in pomagal moštvu do Genove do državnega naslova, je pa tudi leta 1990 spremljal stresni polfinale svetovnega prvenstva med Italijo in Argentino. In to z rezervne klopi. ''Opozoril bi na nevarne protinapade. Cavani, Lavezzi in Hamšik so zelo nevarni. Ne smemo jim pustiti veliko prostega prostora,'' je označil največjo skrb pred gostovanjem, na katerem pričakuje na tribunah naelektreno vzdušje. Trener Cityja ima sladke težave, saj vlada za mesta v konici napada ogromna konkurenca. Poleg Edina Džeka, ki naj bi začel tekmo, bosta na svojo priložnost čakala še kontroverzni Italijan z ganskimi koreninami Mario Balotelli ter Argentinec Sergio Agüero. Prihaja v mesto, ki je zelo ponosno na njegova tasta, velikega Maradono.

Dvoboj bo vodil najboljši slovenski sodnik Damir Skomina. S tem, da mu je Evropska nogometna zveza (UEFA) zaupala tako zahtevno srečanje, je prejel le še dokaz več, da spada v najboljšo skupino evropskih delivcev pravice in se lahko prihodnje leto nadeja ''delovnega'' obiska evropskega prvenstva na Poljskem in v Ukrajini.

Bavarci še objokujejo poraz z dortmundsko Borussio, ki se je vodilnemu Bayernu na lestvici približala le še na dve točki zaostanka. Izbranci Juppa Heynckesa so na prvem mestu tudi v skupini lige prvakov, kjer bi si lahko z zmago že zagotovili napredovanje v osmino finala. Če Napoli ne bo ugnal Manchester Cityja, si lahko nemški predstavniki na domači tekmi z zadnjeuvrščenim Villarrealom privoščijo tudi poraz, pa bodo še vseeno napredovali med najboljših 16. Pri gostiteljih bosta manjkala poškodovani Bastian Schweinsteiger in kaznovani branilec Holger Badstüber, ''rumena podmornica'' pa prihaja v München zelo oslabljena. Manjkala bosta tudi najbolj nevarna napadalca, Giuseppe Rossi in Nilmar, pa tudi Gonzalo Rodriguez, Cani, Cristian Zapata, Javier Camunas in Gerard Bordas. ''Res je, Rossija in Nilmarja ne bo, bo pa zaigral Borja Valero. Ogledal sem si zadnjo zmago Villarreala, ko je blestel proti Betisu,'' je poudaril Heynckes, ki ga je razveselila vrnitev nizozemskega asa Arjena Robbena. Na derbiju z Borussio se je videlo, da so trije meseci odsotnosti naredili svoje in da Nizozemec še ni v pravi formi. Na srečanju z Villarrealom naj bi se znašel v začetni postavi.

Ne spreglejte