Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
17. 12. 2015,
10.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Zlatan Ibrahimović PSG Robert Berić Edinson Cavani

Četrtek, 17. 12. 2015, 10.12

8 let

Škarjice Ibrahimovića s čarobnim napojem in kančkom smole (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Švedski as Zlatan Ibrahimović je na sredini tekmi francoskega ligaškega pokala med PSG in St. Etiennom poskrbel za potezo večera. Njegov atraktivni strel je zgrešil cilj le za nekaj centimetrov.

Nogometaši Paris St. Germaina so v osmini finala francoskega ligaškega pokala upravičili vlogo favorita. Na Parku princev so premagali St. Etienne z 1:0, za edini zadetek na srečanju pa je pet minut pred koncem rednega dela poskrbel Urugvajec Edinson Cavani, ki je izkoristil podajo Argentinca Angela di Marie. Južnoameriška zvezdnika sta v igro vstopila šele v drugem polčasu in Parižanom priigrala napredovanje.

Odločila sta srečanje, vseeno pa nista poskrbela za potezo večera, ki je pripadla prvemu zvezdniku francoskih prvakov Zlatanu Ibrahimoviću in po srečanju postala internetna uspešnica. Visokega Šveda je po drznem strelu, ki se ga je v nogometnem svetu oprijel izraz škarjice, le nekaj centimetrov ločilo od nepozabnega gola. Če bi zadel v polno, bi njegova mojstrovina, s katero je dokazal, da njegova nogometna inteligenca ne pozna meja, morda kandidirala celo za zadetek leta.

Ibrakadabra je v karieri dosegel ogromno atraktivnih, nenavadnih in prekrasnih zadetkov. Če bi žoga po njegovem spretnem strelu na tekmi s St. Etiennom proti vratom Berićevega kluba potovala kanček nižje, bi zbirko dopolnil z novim evrogolom. Tako pa se je 34-letni Skandinavec s koreninami iz BiH in Hrvaške skupaj z navijači PSG lahko le prijel za glavo, saj je zadel prečko.

Gostje iz St. Etienna so pogrešali ogromno igralcev, tudi slovenskega reprezentanta Roberta Berića, ki se bo na zelenice vrnil šele v začetku maja 2016.

Les Parisiens (Parižani) so izločili Les Verts (zelene) in se uvrstili v četrtfinale ligaškega pokala, kjer se bodo pomerili z Lyonom. Če bodo ubranili naslov, bodo lovoriko osvojili že tretjič zapored.

Ne spreglejte