Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
16. 4. 2015,
11.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ante Šimundža NK Maribor NK Maribor NK Celje Simon Rožman

Četrtek, 16. 4. 2015, 11.47

8 let

Šimundži so se porušili načrti: Nerazumljiv padec z naše strani

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Prvi štajerski polfinalni pokalni spopad je presenetljivo osrečil celjski tabor. Favorizirani Maribor je imel še nekaj minut pred koncem v žepu zmago, nato pa se hitro oddaljil od finala.

Maribor je pred polfinalnim obračunom s Celjem veljal za favorita, nato pa doživel hladno prho. ''Do 87. minute smo nadzorovali dogajanje, potem pa se je zgodil nerazumljiv padec z naše strani, kot nekakšno presenečenje, da lahko dobimo takšen gol. Dovolili smo popoln preobrat,'' je priznal Ante Šimundža. Še nekaj minut pred koncem srečanja je Maribor vodil z 2:1, nato pa je evrogol celjskega kapetana Blaža Vrhovca poskrbel za 2:2. Presenečenje v taboru vijolic je bilo ogromno, kar so gostje iz knežjega mesta izkoristili za nov udarec in si v sodnikovem podaljšku prek Ivana Lendrića zagotovili dragoceno zmago. ''Zmaga na izredno težkem gostovanju pri najboljši slovenski ekipi je nedvomno sladka, zato bi na tem mestu v prvi vrsti čestital fantom za predstavo in izjemen odnos. Prednost s te tekme nedvomno prija, kljub temu pa nas ne sme zavesti,'' ni preveč evforičen Simon Rožman. V državnem prvenstvu je doma nepričakovano izgubil z Rudarjem, v pokalu pa se odkupil navijačem z vedno odmevno zmago v Ljudskem vrtu.

Mladi igralci potrebujejo kilometrino

Mariborski načrt, da bi v tej sezoni osvojili dvojno krono, se je znašel v resnih težavah. ''Ne moremo biti zadovoljni, ampak zavedamo se, da imamo izredno pomembno tekmo v soboto. Pokal je tisto tekmovanje, v katerem želimo predstaviti mlade igralce in vračamo poškodovane za končnico prvenstva, ki je prioriteta. Poraz doma ni dobrodošel, ker želimo vsako tekmo zmagati, toda to je ta kilometrina, ki jo potrebujejo mladi igralci, da bi lahko v prihodnosti igrali na visoki ravni,'' je Šimundža pojasnil, katero tekmovanje je bolj pomembno.

Vijolice ne skrivajo želje po dvojni kroni, bodo pa naredile vse, da osvojijo državni naslov, saj lahko le tako naskakujejo nove podvige v ligi prvakov. ''Z 2:2 bi bilo lažje, a to ne spremeni naše ambicioznosti, da gremo v Celje po zmago. Popolnoma razumem navijače, da si želijo zmage na vsaki tekmi,'' obljublja, da državni prvaki po presenetljivem porazu niso vrgli puške v koruzo.

Šimundža: To bi povzročalo težave tudi večjim klubom

Mariborčani letos niso več nepremagani. Po osmih tekmah v prvenstvu, pet so jih dobili, na treh pa so remizirali, so doživeli prvi poraz ter dokazali, da so tudi oni iz mesa in krvi. Čeprav je športni direktor Zlatko Zahović izpostavljal, da jim tekme v zgoščenem ritmu ne predstavljajo velikih težav, ker računajo z dolgo in široko klopjo, je bilo tokratno število odsotnih preveliko, da ne bi vplivalo na potek dogodkov.

''Sedem igralcev je bilo zunaj kadra in tako številčna odsotnost bi povzročila težave tudi večjim klubom.'' Tik pred zdajci je odpadel še Welle Ndiaye, tako da so se vijolice odločile za zamenjavo v mlajših vrstah in predstavile nekaj upov. Šimundža se je odločil za Damjana Vukliševića, Roberta Pušaverja iz B-ekipe in Dejana Vokića.

Privilegij je igrati proti udeležencu lige prvakov

S poškodbami igralcev se je pred tekmo ukvarjal tudi mladi celjski strateg. ''Imamo zelo ozek igralski kader, tarejo nas težave s poškodbami, kljub temu pa so fantje stisnili zobe in znova pokazali, da velja nanje ob tako resnem odnosu, kot ga kažejo v tej sezoni, v prihodnje močno računati. Kar se tiče naše igre, smo odigrali dober prvi polčas, v drugega pa krenili kar malce preveč pasivno, kar so Mariborčani znali kaznovati. Veseli dejstvo, da se nam je nato uspelo odzvati in smo ob veliki želji ter pravem zanosu prišli do preobrata in končne zmage,'' je o težavah pri sestavi ekipe potožil tudi Rožman.

Prihodnji torek bo v Celju na sporedu povratna tekma, na kateri pričakuje celjski strateg 90 minut garanja. ''Ta obračun bo za nas lepa nagrada za vse dozdajšnje delo. Privilegij je igrati v polfinalu pokalnega tekmovanja proti udeležencu lige prvakov, nedvomno pa bomo tudi v torek skušali kar čim bolje ponagajati absolutnemu favoritu. Želim si, da bi nam pri tem pomagali tudi naši navijači,'' celjski strateg noče obremenjevati svojih izbrancev. Pred njim je življenjska priložnost, saj mu do velikega finala pokala Slovenije zadošča že tesen poraz z 0:1.

Ne spreglejte