Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 5. 2024,
12.36

Osveženo pred

3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,35

Natisni članek

Benjamin Šeško Benjamin Šeško

Sreda, 22. 5. 2024, 12.36

3 tedne

Šeško blizu odločitve

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,35
RB Leipzig Benjamin Šeško | Kakšna bo klubska prihodnost Benjamina Šeška? | Foto Guliverimage

Kakšna bo klubska prihodnost Benjamina Šeška?

Foto: Guliverimage

O tem, kje bo kariero nadaljeval mladi slovenski napadalec Benjamin Šeško, je bilo v zadnjem času prelitega že ogromno črnila. Kot vse kaže, bodo vsa ugibanja o prihodnosti 20-letnega Radečana znana še pred začetkom evropskega prvenstva v nogometu, poroča Fabrizio Romano. 

Slovenski nogometni dragulj Benjamin Šeško je v svoji prvi sezoni v dresu RB Leipziga ob koncu sezone naravnost eksplodiral, na zadnjih sedmih tekmah se je vselej vpisal med strelce in že v krstni sezoni izenačil klubski rekord, hkrati pa poskrbel tudi za rekord bundeslige. Skupno je Šeško v tej sezoni bundeslige dosegel 14 zadetkov in s svojimi predstavami na vrata priklical številne snubce iz vrst evropskih velikanov. 

Z zadnjimi informacijami o prihodnosti slovenskega nogometnega reprezentanta je postregel dobroobveščeni italijanski novinar Fabrizio Romano, ki je zapisal, da se bo Šeško o svoji prihodnosti odločil še pred začetkom evropskega prvenstva, na katerem bo eno glavnih orožij slovenske izbrane vrste. Šeško se bo tako odločil, ali bo kariero nadaljeval v Leipzigu ali se bo posvetil novim izzivom. "Njegov agent je potrdil, da bo končno odločitev sprejel v naslednjih treh tednih, zanj pa se zanimajo številni klubi, še posebej v premier ligi," je zapisal Romano. Ob tem je že jasno, da Šeško ne razmišlja o ponudbah iz Savdske Arabije, ki sta jih slovenski nogometaš in njegov agent že prečrtala.

V zadnjih tednih je bilo okoli Šeška in njegove prihodnosti dvignjenega ogromno prahu. Prevladujejo angleški mediji, ki ga najbolj povezujejo z londonskima velikanoma Arsenalom in Chelseajem. Med mogočimi snubci so glasno omenjali tudi italijanski Milan. Slovenski nogometaš, ki bo čez nekdaj dni dopolnil 21 let, je od začetka leta tudi najdražji slovenski nogometaš. Njegova tržna vrednost po oceni Transfermarkta znaša 40 milijonov evrov. 

Preberite še:

RB Leipzig Benjamin Šeško
Sportal Savdijci z noro ponudbo lovijo slovenskega dragulja
Benjamin Šeško
Sportal Kakšno slovo Šeška od sezone! Vroči Slovenec po evrogolu podrl rekord bundeslige.
Ne spreglejte