Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 8. 2022,
8.45

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,27

5

Natisni članek

Pierre-Emerick Aubameyang Newcastle United Chelsea angleško prvenstvo Premier League Manchester United Salzburg Benjamin Šeško Benjamin Šeško slovenska nogometna reprezentanca

Četrtek, 4. 8. 2022, 8.45

1 leto, 8 mesecev

Benjamin Šeško se odloča

Šeška snubijo trije klubi, angleški novinarji si zapletajo jezik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,27

5

Benjamin Šeško | Benjamin Šeško | Foto Reuters

Benjamin Šeško

Foto: Reuters

Benjamin Šeško ostaja najbolj vroče ime na nogometni tržnici. Dobroobveščeni novinar Fabrizio Romano piše, da se zanj potegujejo trije klubi. Z Manchester Unitedom se je njegov agent Elvis Bašanović dobil že vsaj dvakrat, zelo agresiven pri snubljenju je tudi Chelsea. Odločitev je zdaj na Šešku.

"Chelsea se je z agentom Benjamina Šeška srečal prejšnji teden. Manchester United je imel več kot en neposreden sestanek z njim. Pa še en klub je v igri zanj," je v sredo zvečer na Twitterju zapisal novinar, ki ima najbolj zanesljive informacije z nogometne tržnice, Fabrizio Romano. "Odločitev bo v naslednjih dneh sprejel igralec sam. RB Salzburg ga želi zadržati še za eno sezono," še piše Romano. V Salzburgu se namreč nadejajo, da bi jih Šeško popeljal v ligo prvakov in morda tudi v izločilne boje. 

Benjamin Šeško je pred dnevi zabil na prijateljski tekmi z Liverpoolom. | Foto: AP / Guliverimage Benjamin Šeško je pred dnevi zabil na prijateljski tekmi z Liverpoolom. Foto: AP / Guliverimage Da se je Manchester United za prestop Benjamina Šeška pogovarjal tudi s Salzburgom, je poročal tudi Sky Sports. Pri izgovorjavi Benjaminovega imena si je novinar sicer skoraj zavozlal jezik. "Salzburg nima nobenega pritiska, da bi ga prodal. Šeško ima še štiriletno pogodbo. Ima 19 let. Za slovensko izbrano vrsto je odigral že 13 tekem. Očitno zelo, zelo nadarjen najstnik. Manchester United je naredil prve korake." To bi bila četrta poletna okrepitev Manchester Uniteda. Novinci na Old Traffordu so Tyrell Malacia (Feyenoord), Christian Eriksen in Lisandro Martinez (Ajax).

Chelsea ima sicer tudi rezervni scenarij. Če Šeško reče ne. To je napadalec Barcelone Pierre Emerick Aubameyang, ki je v premier ligi nazadnje igral za Arsenal. Uradne ponudbe Chelsea sicer v katalonsko prestolnico še ni poslal. Kot piše The Sun, je tretji klub v igri za Šeška Newcastle United, ki pa naj ne bi imel veliko možnosti.

Ne spreglejte