Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 2. 2020,
14.15

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Kosovo slovenska ženska nogometna reprezentanca Borut Jarc

Petek, 21. 2. 2020, 14.15

4 leta, 2 meseca

Kvalifikacije za EP 2021

Selektor objavil seznam nogometašic za Kosovo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
slovenska ženska nogometna reprezentanca, Slovenija : Nizozemska, kvalifikacije | Članska reprezentanca se bo na uvodni tekmi v tem letu v gosteh pomerila s Kosovom. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Članska reprezentanca se bo na uvodni tekmi v tem letu v gosteh pomerila s Kosovom.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Slovenska ženska nogometna reprezentanca bo marca nadaljevala kvalifikacije za evropsko prvenstvo leta 2021. Članska reprezentanca se bo na uvodni tekmi v tem letu v gosteh pomerila s Kosovom, tekma bo na sporedu 10. marca v Prištini. Reprezentanca se bo zbrala 6. marca, selektor Borut Jarc je pa je že izbral igralke za bližnjo tekmo.

"Seznam je bolj ali manj pričakovan. Dekleta dobro trenirajo in kakovostno igrajo. V klubih, kjer jih obiskujem ali pridobivam informacije, jih cenijo, spoštujejo in hvalijo. Vse skupaj so nared za nadaljevanje kvalifikacij," je v zvezi s tem povedal Jarc.

Slovenija v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2021 nastopa v kvalifikacijski skupini 1, ob njej pa še Nizozemska, Rusija, Kosovo, Turčija in Estonija. Slovenija je v prvem delu izgubila z Rusijo (0:1), potem visoko porazila Kosovo (5:0) in Turčijo (6:1) ter dvakrat izgubila proti Nizozemski (2:4, 1:4). S petimi goli se je v prvem delu kvalifikacij izkazala Lara Prašnikar, štiri je dosegla Mateja Zver.

Slovenija je trenutno na drugem mestu v skupini A s šestimi točkami, toliko točk sta zbrali tudi Rusija in Kosovo. Nizozemska vodi z 18 točkami, Estonija in Turčija pa imata po eno točko. Na evropsko prvenstvo se neposredno uvrstijo vse zmagovalke devetih skupin in po tri najboljše drugouvrščene zasedbe. Šesterica preostalih drugouvrščenih bo nastopila v dodatnih kvalifikacijah, ki bodo na sporedu oktobra.

Na selektorjevem seznamu za tekmo v Prištini so naslednje igralke: Pamela Begić, Dominika Čonč (obe Milan), Kristina Erman (Arna-Bjornar Bergen), Kaja Eržen (Roma), Sara Ketiš (Bari), Nina Predanič (Sturm Gradec), Mateja Zver (St. Pölten), Sara Agrež, Zala Meršnik, Lara Prašnikar (vse Turbine Potsdam), Nika Babnik (UPC Tavagnacco), Tina Marolt (Orobica), Maja Zajc (Krim), Evelina Kos, Lara Klopčič, Ana Milović, Zala Vindišar (vse Olimpija Ljubljana), Špela Kolbl, Kaja Korošec, Sara Makovec, Anja Prša in Špela Rozmarič (vse Pomurje Beltinci).

Na čakanju so še Katja Turk (Krim), Nika Šapek (Eibiswald), Manja Benak, Neva Kumalić (obe Olimpija Ljubljana), Ines Sok (Pomurje Beltinci) in Zala Kuštrin (Radomlje).

Preberite še:

Slovenska nogometna reprezentanca veselje
Sportal Znano, kdaj bodo na voljo paketi vstopnic za Turčijo in Portugalsko
Sportal Najstnik Olimpije, o katerem se ogromno govori #video
Darko Milanič
Sportal Maribor brez težkega evropskega nahrbtnika v lov na cvetočo pomlad
Ne spreglejte