Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
12. 10. 2016,
11.28

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

nogomet kvalifikacije za SP 2018 slovenska nogometna reprezentanca angleška nogometna reprezentanca Joe Hart Gareth Southgate

Sreda, 12. 10. 2016, 11.28

6 let, 7 mesecev

Gareth Southgate po točki, ki jo je osvojil v Ljubljani

Selektor Anglije je priznal: Rešil nas je vratar

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Gareth Southgate | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Po remiju z 0:0 v Ljubljani proti Sloveniji v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018 je njen začasni selektor Gareth Southgate priznal, da se je Anglija pred prvim porazom v peti tekmi proti slovenski reprezentanti rešila predvsem po zaslugi obramb vratarja Joa Harta.

"Našemu vratarju se lahko zahvalimo, da smo osvojili točko. Bil je fantastičen," je Joa Harta pohvalil Gareth Southgate po tekmi, v kateri je vratar Manchester Cityja, ki v tej sezoni kot posojen nogometaš igra za Torino, blestel. Dvakrat je dobil dvoboja iz oči v oči z Romanom Bezjakom v prvem in z Josipom Iličićem v drugem polčasu, izkazal se je tudi po strelu Jasmina Kurtića z glavo, ki je po njegovem posredovanju končal v okvirju vrat.

Poskrbel je za nekaj izjemnih obramb

Joe Hart je bil junak večera. | Foto: Grega Valančič/Sportida Joe Hart je bil junak večera. Foto: Grega Valančič/Sportida "Je odličen, ko je pomirjen in se počuti dobro. V zadnjem tednu sem se z njim veliko pogovarjal o tem, vseskozi je bil miren. Danes je bil na res najvišji ravni. Poskrbel je za nekaj izjemnih obramb. Njegova posredovanja so poskrbela, da smo osvojili točko," je izkušenega angleškega vratarja hvalil začasni selektor Anglije, ki je na njeni klopi nasledil Sama Allardyca. Tega je pred tedni odnesla afera s pravili tamkajšnje nogometne zveze glede prestopov.

Southgate bo selektor zagotovo še vsaj naslednji mesec, ko Angleže najprej čaka kvalifikacijska tekma proti Škotski, kar bo britanski derbi, in štiri dni pozneje še prijateljska tekma s Španijo. Na prvih dveh tekmah je osvojil štiri točke, s čimer ni bil najbolj zadovoljen.

"Želel sem si šestih točk, a prišel na barko, ki je v zadnjem času plula po razburkanih vodah. Potrebujemo čas, da se vse skupaj uredi. Pomembno je, da smo na dobri poti do cilja," je dejal trener, ki je ob debiju prišel do zmage nad Malto.

V Stožicah je drugič sedel na klopi Anglije. Njegov izkupiček je zmaga in remi. | Foto: Vid Ponikvar V Stožicah je drugič sedel na klopi Anglije. Njegov izkupiček je zmaga in remi. Foto: Vid Ponikvar

Zakaj se je reševal proti 67. reprezentanci na svetu

"Najbolj pomembno je, kje bomo na koncu. Želimo na svetovno prvenstvo," je v konferenčni sobi štadiona v Stožicah dodal 46-letni trener, ki je na čelo članske selekcije skočil s selektorskega mesta angleške mlade reprezentance.

"Jasno je, da lahko igramo bolje. Priložnosti, ki jih je imela Slovenija, so bile plod naših napak. Na zahtevnem igrišču bi lahko igrali bolje, a žal nismo. Imeli smo tudi nekaj priložnosti, ki bi jih naši napadalci na kakšni drugi tekmi izkoristili. Žal jih tokrat niso," je remi proti Sloveniji, ki je na lestvici Mednarodne nogometne zveze (FIFA) kar 55 mest nižje (67.) od Anglije, ki je trenutno 12., upravičeval njen selektor.

Ne spreglejte