Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
11. 10. 2016,
23.54

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,63

4

Natisni članek

nogomet Kevin Kampl kvalifikacije za SP 2018 slovenska nogometna reprezentanca Bojan Jokić Boštjan Cesar Srečko Katanec

Torek, 11. 10. 2016, 23.54

6 let, 6 mesecev

Slovenski selektor po remiju z Angleži

Srečko Katanec: Z mano bi bilo nekaj hudo narobe

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,63

4

Srečko Katanec

Selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec po remiju proti Angliji (0:0) v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018 v Stožicah ni mogel prehvaliti svojih fantov.

"Če danes ne bi bil zadovoljen, potem bi bilo z mano nekaj hudo narobe. Čestitke fantom, ki so si prigarali točko. Morda bi si zaslužili tudi nekaj več. Glede na priložnosti, ki smo jih imeli, a žoga tokrat žal ni hotela v gol. Res čestitam fantom za odnos, ki so ga prikazali. Ne samo tistim, ki so bili na igrišču. Tudi igralci s klopi so bili v veliko pomoč. Od prvega do zadnjega dne so vsi reprezentanti držali skupaj in delali vse, da bi bili uspešni," je povedal Srečko Katanec po tekmi, v kateri je bila Slovenija veliko bližje uspehu kot angleški zvezdniki, ki v petem poizkusu prvič niso premagali Slovencev.

Ti so v oktobrskem ciklusu kvalifikacij osvojili štiri točke, v soboto so z 1:0 premagali Slovake, in so trenutno na tretjem mestu skupine F. Imajo enako številko točk kot drugouvrščeni Litvanci in le dve manj kot vodilni Angleži. Boj za tisto želeno drugo mesto, ki vodi v dodatne kvalifikacije, je zdaj še povsem odprt.

Boštjan Cesar se je poškodoval. Bojan Jokić je igral z zlomljenim prstom. | Foto: Boštjan Cesar se je poškodoval. Bojan Jokić je igral z zlomljenim prstom.

Bojan Jokić je 70 minut igral z zlomljenim prstom

"Ali je to realno ali ne, ne vem, a lahko povem, da se trudimo po najboljših močeh. Če bi nam kdo pred tekmama ponudil štiri točke, bi jih seveda sprejeli. To bi bilo super. Dejstvo je, da bi bilo lahko točk celo več, tudi devet (Slovenija je na začetku kvalifikacij remizirala v Litvi), a moramo se sprijazniti s tem, kar imamo," je povedal slovenski selektor, ki je tudi tokrat mirno in profesionalno odgovarjal na vprašanja sedme sile.

"Zelo sem zadovoljen. Iztržili smo veliko. Predvsem sem ponosen na fante, ki so pokazali tak odnos, kot ga že dolgo nisem videl. Bojan Jokić je 70 minut igral z zlomljenim prstom, Roman Bezjak je pretekel nenormalno veliko, Boštjan Cesar se je tako boril, da se je poškodoval, Jasmin Kurtić je odigral taktično zelo zrelo, Rene Krhin prav tako, da ne naštevam naprej. Pohvaliti moram prav vse. Od prvega do zadnjega," je s pohvalami na račun nogometašev nadaljeval Katanec.

Ni se bal, da bi bili kaznovani

 | Foto: Tega, da bi se Slovencem neizkoriščene priložnosti maščevale – dvakrat so zatresli okvir vrat, dvakrat so bili iz oči v oči z nasprotnikovim vratarjem -, se ni bal. "Ne, saj smo izjemno dobro stali v obrambi. Znali smo se postaviti. Seveda so napake bile, a jih ni bilo veliko. Odigrali smo res dobro," je dejal.

Zdaj Slovenijo do konca leta čaka le še novembrsko gostovanje na Malti. Vse kaže, da bodo v leto 2017 vstopili vsaj na tretjem ali celo na drugem mestu svoje kvalifikacijske skupine. "Upam, da bodo fantje na naslednji zbor prišli vsaj približno tako pripravljeni, kot so zdaj. Potem se bomo, tako kot vedno, po najboljših močeh potrudili, da bi bili čim boljši. Tu ni veliko za filozofirati," je še povedal trener z najdaljšim stažem v vlogi selektorja v zgodovini slovenske reprezentance.

"Spora s Kevinom Kamplom ni bilo," trdi selektor Slovenije. | Foto: "Spora s Kevinom Kamplom ni bilo," trdi selektor Slovenije.

Kevin Kampl ostaja slovenski reprezentant

Nekaj besed je namenil tudi Kevinu Kamplu. Nogometašu, o katerem je bilo predvsem pred tekmo s Slovaško veliko govora zaradi spora, ki naj bi ga imel s selektorjem, zaradi česar ga tudi ni bilo na tokratni zbor. Eden izmed najboljših slovenskih nogometašev je ostal v Nemčiji, kjer trenira z Bayerjem Leverkusnom.

"Kevin Kampl je član slovenske reprezentance in bo to tudi ostal. Z njim ni bilo nobenega spora. Vsaj jaz ne vem zanj. To, kar se je delalo iz tega, pa … Naj vsak pri sebi razmisli, ali je to počel v dobro slovenske reprezentance. Jaz o tem sporu ne vem prav nič," je še enkrat povedal Katanec, ki je s štirimi oktobrskimi točkami zaprl usta številnim kritikom.

Ne spreglejte