Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 2. 2013,
12.33

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Triglav

Sreda, 27. 2. 2013, 12.33

7 let, 12 mesecev

Še bolj odločen Triglav ima ambicije tudi v pokalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Triglav je prvi del prvenstva končal na sredini lestvice, kar daje vodstvu kluba in nogometašem še več volje pred nadaljevanjem prvenstva. Zagon bodo poskušali izkoristiti v pokalu.

Nogometaši Triglava so bili v prvem delu sezone najprijetnejše presenečenje med prvoligaši. To še posebej velja izpostaviti, ker trenutno velja za edinega polprofesionalnega prvoligaša. Zasedli so šesto mesto, zato so se priprav lotili še bolj zagnano. Nekaj časa pa so bili tudi v Medulinu. "Priprave smo opravili odlično, vse, kar smo načrtovali, smo, ne glede na vremenske razmere, tudi izpeljali. Vedno je tako, če uspešno izpelješ sezono, potem vsi govorijo, kako dobro si delal, če ne, potem je bilo krivih več faktorjev. Triglav je kljub snegu opravil kakovostne priprave in na koncu bomo potegnili črto. Moštvo je pripravljeno in čaka na začetek prvenstva," je povedal Siniša Brkič.

Klub sta okrepila stara znanca. Prvi je Alen Krcić, ki je bil nekaj časa član italijanskega Crotoneja, drugi pa povratnik iz Domžal Lamin Diallo, priključil pa se je tudi Nejc Zupančič. Pomemben je tudi dogovor z najboljšim strelcem lige ob Marcosu Tavaresu, Enisom Đurkovićem, ki bi šele poleti odšel v Olimpijo. Kakšno pa je stanje v ekipi? "Moštvo ima še vedno rezervo pri lastnem kadru, tako da bomo tukaj izvlekli maksimum. Poškodb na pripravah nismo imeli, kar je odlično. Nekaj težav smo imeli le glede viroz. Fantje se želijo dokazovati in napredovati, zato upam, da nam bo na koncu uspelo. Vrnila sta se Krcić in Diallo, priključil pa se je Zupančič iz tretjeligaša Zarica Kranj. Odšli so Brajič, Dolžan in Roškar, ki je odličen igralec in je veliko dal Triglavu, vendar tudi obratno. V kader se po poškodbi vračata Šmit in Sever, zato mislimo, da bomo močnejši kot lani. Ni jokanja, smo ali nismo," je odločno dejal trener Triglava.

Brez skromnosti v pokalu

Glede finančnega vložka se pri gorenjskem klubu z drugimi konkurenti seveda ne primerjajo, vendar to, kar je dogovorjeno, tudi izpolnjujejo. "Klub je stabilen in vodstvo se trudi, da nam omogoči maksimalne pogoje, kar sem iskal, to sem dobil – smo skromni. Še vedno smo daleč od drugih glede finančnega vložka, ampak upam, da se tudi tu obrne na bolje. Klub redno izpolnjuje svoje obveznosti. Je skromno, ampak redno, in to fantje cenijo. Od Triglava lahko pričakujete nekaj novega v igri, upam, da bo pozitivno in nam uspe. Poizkušali bomo zadržati šesto mesto in v pokalu iti do konca."

V Kranju pričakujejo še večji obisk, ki bi ob podobnih rezultatih dal še večji zagon klubu. "Kot trener, s sodelavcema Kondičem in Vidmarjem ter z igralci, sem o tem prepričan, da bomo nadgradili jesenski del. To bi bila pravljica. Tu pričakujem veliko podporo naše navijaške skupine Small Faces in preostalega občinstva, ki bo hodilo na naše tekme," pravi Brkič.

Ne spreglejte