Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
17. 11. 2015,
23.31

Osveženo pred

6 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Samir Handanović Slovenija Ukrajina

Torek, 17. 11. 2015, 23.31

6 let, 8 mesecev

Samir Handanović odhaja, Jan Oblak postaja številka ena?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Vse kaže, da se dolgoletni vratar Slovenije Samir Handanović poslavlja od izbrane vrste. Stopinjam zvezdnika milanskega Interja utegne slediti še kdo.

Zadnje minute povratne tekme dodatnih kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016 proti Ukrajini v Mariboru so bile očitno tudi zadnje v bogati reprezentančni karieri Samirja Handanovića.

Ljubljančan, ki se je izkazal tudi v torek zvečer v Ljudskem vrtu, po tekmi, tako kot je to v njegovi navadi v zadnjih letih, ni dajal izjav, a je, ob tem ko je šel mimo slovenskih novinarjev, zamrmral, da je bila tekma proti Ukrajini njegova zadnja v reprezentančnem dresu.

Glave so vroče, zato ta informacija seveda ni uradna, a je hkrati pričakovana. Zvezdnik milanskega Interja je že pred časom namignil na tak scenarij, hkrati nam je na uho prišla tudi informacija o tem, da je selektor Srečko Katanec tako ali tako načrtoval, da bo v naslednjem kvalifikacijskem ciklusu, če bo še naprej selektor Slovenije, v ospredje potisnil drugega slovenskega vratarja, ki navdušuje v Evropi – vsega 22-letnega Jana Oblaka. Vratar madridskega Atletica bo tako v prihodnosti najverjetneje nova slovenska številka ena.

Ni osamljen

Skorajda zagotovo pa Handanović ni edini, ki ga v prihodnosti ne bomo več spremljali v slovenskem dresu. Da se bodo najverjetneje zgodili odhodi še nekaterih nosilcev iz zadnjega obdobja, je na novinarski konferenci po tekmi namignil že selektor Katanec, podobne besede smo slišali tudi iz ust Miša Brečka.

"Mislim, da se bo v bližnji prihodnosti od reprezentance poslovilo več nogometašev. Verjetno je bila to tudi moja zadnja tekma, vendar pa tega zdaj, ko so glave še vroče, ne želim trditi z gotovostjo," je dejal 31-letni Trboveljčan, ki je trenutno pri 77 reprezentančnih nastopih.

Podobno sta govorila tudi Zlatan Ljubijankić in Nejc Pečnik, medtem ko sta 33-letni Boštjan Cesar in Milivoje Novaković, ki jih šteje že 35, zanimivo, dejala, da bi v reprezentanci še nastopala, dokler ju bo želel selektor. Prav z njim naj bi se vsi omenjeni v prihodnjih tednih še pogovorili in razjasnili nadaljnjo usodo.

Ne spreglejte