Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
13. 3. 2015,
14.08

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Josip Iličić Fiorentina Roma Srečko Katanec

Petek, 13. 3. 2015, 14.08

7 let, 12 mesecev

S selektorjem je zgladil spor, zdaj želi prestopiti še Rubikon

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski nogometaš Josip Iličić se je izkazal na prvi tekmi osmine finala lige Evropa. Dosegel je prekrasen gol z desno nogo in pomagal vijolicam, da so v italijanski poslastici remizirale z Romo.

Nekdanji nogometaš Interblocka, Maribora in Palerma se je med strelce vpisal prvič po slabih petih mesecih. Josip Iličić je 26. oktobra 2014 zatresel mrežo Milana, nato pa je njegova strelska suša trajala vse do četrtka, ko je na prvi tekmi osmine finala lige Evropa v 17. minuti poskrbel za mojstrsko potezo in navdušil občinstvo.

Izkoristil je podajo Mohameda Salaha in se odločil za atraktiven strel z roba kazenskega prostora. Vratar Rome Lukasz Skorupski je bil nemočen, štadion Artemio Franchi pa se je dvignil na noge in zaploskal slovenskemu legionarju, ki se je trenerju Vincenzu Montelli za izkazano zaupanje zahvalil na najlepši mogoč način.

Fiorentina gre v Rim po zmago

Roma, drugouvrščena ekipa v serie A, je v drugem polčasu zapravila kazenski strel, nato pa le izenačila in se z remijem v Firencah približala napredovanju med osem najboljših v ligi Evropa.

Svojih ambicioznih načrtov v evropski ligi ne skriva niti Fiorentina, ki noče ponoviti lanske bridke usode, ko je v ligi Evropa izpadla proti italijanskemu tekmecu Juventusu. Želi izločiti Romo in se uvrstiti v četrtfinale ter ostati v boju za lovoriko, ki bo dobila svojega lastnika čez dva meseca, ko bo v Varšavi odigrano finalno srečanje.

''Dokazali smo, da imamo močno ekipo. Želeli smo zmagati, a smo še v igri za napredovanje. Ni še konec. Igralo se bo še 90 minut, vse je še mogoče,'' je povedal 27-letni Kranjčan v mikrofon italijanske televizijske postaje Mediaset in dodal, da mu je zadetek dvignil samozavest.

''V Rim gremo po zmago,'' je odločno napovedal nesojeni slovenski reprezentant, ki se je pred kratkim v Firencah sestal s selektorjem Srečkom Katancem in se bo najverjetneje vrnil v izbrano vrsto. Selektor bo seznam kandidatov za nastop na kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo leta 2016 s San Marinom (27. marec) predstavil v ponedeljek na srečanju s predstavniki sedme sile v Ljubljani.

Srečen je, da je ostal v Firencah

Ko se je Iličić med zimskim prestopnim rokom trmasto odločil, da bo vztrajal pri vijolicah, je le malokdo verjel, da si bo tako hitro izboril mesto v udarni enajsterici. ''Zelo sem srečen, da sem ostal pri Fiorentini. Upam, da bom nadaljeval v podobnem slogu. Vedno sem na voljo trenerju,'' sporoča Jojo, ki je proti Romi odigral 81 minut. Prihodnji četrtek se bo mudil na Olimpicu, kjer je na začetku tedna doživel ponižanje pri Laziu.

Fiorentina je ostala praznih rok na prvenstvenem srečanju (0:4), za napredovanje v četrtfinale lige Evropa pa bo morala na gostovanju pri Romi nujno vsaj enkrat zatresti njeno mrežo.

Ne spreglejte