Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
5. 11. 2015,
7.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Kevin Kampl Roma Bayer Leverkusen Rudi Garcia Roger Schmidt

Četrtek, 5. 11. 2015, 7.49

8 let

Rudi Garcia: Jasno je le, da ni bilo dolgčas

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
"Jasno je le eno, tudi tokrat ni bilo dolgčas," je po novi razburljivi tekmi in zmagi s 3:2 v četrtem krogu lige prvakov nad Bayerjem Leverkusnom povedal trener Rome Rudi Garcia.

Po remiju s 4:4 pred dvema tednoma v Leverkusnu so nogometaši Rome tokrat zmagali pred domačimi navijači s 3:2 in po zaslugi zadetka z enajstmetrovke Miralema Pjanića v zadnjem delu sredine tekme skupine E lige prvakov proti Bayerju Kevina Kampla osvojili prepotrebne tri točke, ki jih dva kroga pred koncem razvrščajo na drugo mesto.

"V prvem polčasu smo vodili z 2:0 in imeli kar nekaj priložnosti za še kakšen zadetek, a ga nismo dosegli. Potem smo bili skorajda kaznovani, a smo na koncu pokazali pravi značaj in dosegli to, kar smo si želeli. Ponosen sem na fante. Zelo sem zadovoljen s tem, kako so se odzvali," je po tekmi povedal trener Rome Rudi Garcia, ki je dosegel prvo zmago v ligi prvakov v tej sezoni, Rimljani imajo po štirih tekmah pet točk.

Niso še obupali nad napredovanjem

"V drugem polčasu smo tekli nekoliko manj, kot smo v prvem, kar se je pokazalo tudi na naši igri. Nekateri igralci niso naredili vsega, kar sem pričakoval, a to zdaj ni pomembno. Pomembno je le, da nam je uspelo," je še povedal Francoz, ki sedi na klopi Rimljanov.

Da je za njim zelo zanimiva tekma, se je strinjal tudi trener gostov, ki imajo po štirih krogih točko manj. "Čestitke Romi," je najprej povedal Roger Schmidt. "Za nami je izjemna tekma, podobna tisti izpred dveh tednov. Začeli smo slabo, kar nas je vrglo iz tira. Nismo pričakovali, da bomo tako hitro prejeli zadetek, a Roma je igrala odlično na protinapade, zato smo se znašli v zaostanku," je dodal.

"Ob polčasu smo spremenili strategijo, kar se je obrestovalo. Res je, da smo izgubili, a se ne bomo predali. Še vedno verjamemo v napredovanje," je sklenil trener ekipe, ki jo do konca skupinskega dela tekmovanja čakata še tekmi proti BATE Borisovu v Belorusiji in Barceloni pred domačimi navijači.

Ne spreglejte