Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 6. 2018,
8.14

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,45

1

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo FIFA SP 2018

Četrtek, 21. 6. 2018, 8.14

5 let, 10 mesecev

Ronaldova kozja bradica nima nobene zveze z Messijem, pač pa ... #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,45

1

Cristiano Ronaldo | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Zadnje dni so družbena omrežja preplavile špekulacije o ozadju kozje bradice Cristiana Ronalda. Kapetan portugalske reprezentance in od včeraj tudi evropski rekorder po številu zadetkov za reprezentanco je včeraj razkril ozadje nove podobe. In ne, ta nima nobene povezave z največjim rivalom Lionelom Messijem.

Zadnje dni so se na družbenih omrežjih razširile opazke, češ da si je Cristiano Ronaldo kozjo bradico na tem SP omislil v znak posmehovanja Lionelu Messiju. Beseda GOAT (koza) je namreč okrajšava za besedno zvezo Greatest Of All Time (največji vseh časov).

No, Portugalec je včeraj po tekmi z Marokom, na kateri je že v 4. minuti po sicer anemični predstavi aktualnih evropskih prvakov z udarcem z glavo poskrbel za končni rezultat 1:0, razkril resnico.

Šlo je za stavo z reprezentančnim kolegom Ricardom Quaresmo, je povedal. "Bila sva v savni. Ko sem se začel briti, sem se v nekem trenutku ustavil in rekel, da bom, če na tekmi proti Španiji zadenem gol (nazadnje je namesto enega zadel kar tri, op. a.), bradico ohranil do konca prvenstva. Očitno mi prinaša srečo. Zadel sem takrat, zadel sem danes (na tekmi proti Maroku, op. a.), tako da bradica ostane."

Ronaldo je z včerajšnjim zadetkom s 85 goli za reprezentanco postal rekorder med evropskimi nogometaši, prehitel je dozdajšnjega rekorderja Ferenca Puskása, ki je za madžarski in španski grb zadel 84 golov. Svetovni rekorder v tej statistični rubriki, Iranec Ali Daei, s 109 goli za zdaj ostaja nedosegljiv.

Na 4. mestu med strelci reprezentančnih zadetkov je Japonec Kunishige Kamamoto z 80 zadetki, prvo peterko pa z 79 goli končuje Zambijec Godfrey Chitalu.

Na vprašanje, ali se namerava podati v lov za Daeijevim rekordom, je Ronaldo odgovoril, da ga rekordi ne zanimajo. "Najpomembnejša sta zmaga in dejstvo, da na prvenstvu ostajamo v dobrem položaju. Nasprotnik je bil zelo močan. Maroko je igral dober nogomet, mi pa smo iz tekme izvlekli tri točke. Zdaj imamo štiri točke in smo blizu napredovanju. To je naš cilj."

Ronaldo je na svetovnih prvenstvih skupno zadel sedem golov. V letih 2006, 2010 in 2014 je vsakokrat zadel po enkrat.

Portugalce v skupinskem delu tekmovanja čaka še tekma z Iranom (25. junij 2018), ki je po dobri igri sinoči z 0:1 izgubil proti Španiji. Nad Marokom je dosegel zmago z 1:0.

Ne spreglejte