Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 12. 2012,
20.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Real Madrid Manchester United Bayern München Arsenal

Sreda, 19. 12. 2012, 20.05

8 let

Ronaldo se vrača na Old Trafford, Bayern v Londonu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V igri za evropsko krono je le še 16 srečnežev. Predstavniki najboljših evropskih klubov so po žrebu izvedeli ime spomladanskega tekmeca. Barcelona se bo pomerila z Milanom, Real pa z Man Utd.

Težko pričakovani žreb je odprl generalni sekretar Evropske nogometne zveze (UEFA) Gianni Infantino. V imenu Uefe in vseh klubov, ki nastopajo v ligi prvakov, je zaželel veliko sreče trenerju Barcelone Titu Vilanovi, ki ga danes v katalonski prestolnici čaka operativni poseg. Pri žrebu po pomagal Steve McManaman. Štiridesetletni Anglež je ambasador velikega finala, ki bo potekal na londonskem Wembleyju 25. maja 2013. Nekdanji član ''treh levov'' je z madridskim Realom dvakrat osvojil ligo prvakov in postal prvi Anglež, ki se je povzpel na evropski vrh s tujim klubom.

Ferguson v boj z bodočim naslednikom na Old Traffordu?

Ples kroglic je poskrbel za zelo atraktivne pare. Real Madrid, ki se odkrito spogleduje z (jubilejnim) desetim evropskim naslovom, s katerim bi poplačal skromne predstave v domačem prvenstvu, se bo v boju za četrtfinale udaril z Manchester Unitedom. Tako se bo Cristiano Ronaldo pomeril z nekdanjim klubom, v katerem je v 292 nastopih dosegel 118 zadetkov, v vlogi trenerjev pa se bosta udarila Jose Mourinho in Sir Alex Ferguson. Škot je zanimivo kontroverznega Portugalca že večkrat označil za enega največjih kandidatov za nasledstvo na klopi ''rdečih vragov''. Pomerila se bosta španski in angleški velikan, ki sta že osvajala evropske naslove, podobno velja tudi za Barcelono in Milan. Katalonci, ki se v teh dneh bolj ubadajo z žalostno usodo trenerja Vilanove kot pa športnimi cilji in presežki Lionela Messija, veljajo za največjega favorita tekmovanja. Italijanski klub je v tej sezoni zgolj senca evropskega giganta, a do prvega srečanja bosta minila še dva meseca, v tem času pa bi lahko formo povzdignili tudi rdeče-črni. Tretji posladek bo razvajal nogometno javnost v Londonu in Münchnu. Neprepričljivi Arsenal, kjer se Arsene Wenger že dolgo ni soočal s tako ostrimi kritikami razočaranih navijačev (pogrešajo lovorike), se bo v lov na evropski naslov podal z zelo zahtevnim tekmecem. Bayern v tej sezoni blesti v bundesligi, odličen je tudi v ligi prvakov. V prejšnji sezoni mu je evropski naslov na domačem dvorišču ''pet minut pred dvanajsto'' ukradel Chelsea, zdaj se želi branilcem naslova, ki so že izpadli iz boja za lovoriko, maščevati sredi Londona. Na mogočnem Wembleyju. Najprej bodo morali ugnati ''topničarje''.

Italijanski prvak Juventus, po odsluženi kazni ga že vodi Antonio Conte, se bo spoprijel z izzovom, kako pretenati krvnika Benfice, borbene in srčne Celtica, ki so po zmagi nad Barcelono v jok spravili gorečega navijača Roda Stewarta. Schalke je v rezultatski krizi, zamenjal je tudi trenerja, lepšo prihodnost pa načrtujejo v ligi prvakov, kjer ga čaka turški prvak Galatasaray. Borussia Dortmund je s ''skupino smrti'' opravila z odliko, zdaj pa se bo namerila na razigranega ukrajinskega veljaka Šahtarja, ki je v skupinskem delu poskrbel za to, da se je pod nosom obrisal branilec naslova Chelsea. Bogati PSG bo z Zlatanom Ibrahimovićem spoznaval moč Valencie, španski kvartet pa dopolnjuje Malaga, ki je v krstni sezoni v ligi prvakov prehitela Milan, Zenit in Anderlecht, zdaj pa bo ambiciozne Andaluzijce skušal zaustaviti Porto.

Ne spreglejte