Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
14. 6. 2015,
1.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Robert Lewandowski Euro 2016 kvalifikacije

Nedelja, 14. 6. 2015, 1.53

8 let

Ronaldo, Lewandowski in Schurrle do devetice, v Srbiji žalost

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Sobotni junaki kvalifikacij za Euro 2016 so bili trije. Ronaldo, Lewandowski in Schurrle so se namreč veselili hat-tricka. Srbi so spet izgubili in so v izgubljenem položaju.

Portugalska je v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo gostovala pri Armeniji, ki je favorizirane goste z golom Marcosa Pizzelija v 14. minuti presenetila. Nato je vajeti v svoje roke vzel Cristiano Ronaldo. Trikrat je streljal na gol in prav toliko zadetkov dosegel ter popeljal Portugalsko do zmage s 3:2. Druga dva gola je dosegel v razmaku treh minut. "Izredna noč in velik korak k uvrstitvi na Euro 2016," je po tekmi dejal član Real Madrida. Portugalska je v skupini I z 12 točkami na prvem mestu, druga je Danska z 10 in tretja Albanija, ki ima tekmo manj, s sedmimi točkami.

Še večji podvig pa je uspel Poljaku Robertu Lewandowskemu. Od 89. do 93. minute je dosegel kar tri gole za visoko zmago Poljske proti Gruziji s 4:0. Če k temu dosežku dodamo Ronaldov izkupiček v treh minutah, lahko vidimo, da sta pet golov zabila v pičlih štirih minutah.

Z novimi tremi točkami so Poljaki ostali na prvem mestu skupine D in imajo pred drugo Nemčijo točko prednosti. Ta se je v soboto poigrala z Gibraltarjem in ga preskočila s 7:0, tudi na tej tekmi pa so videli junaka, ki se je veselil hat-tricka. Andre Schurrle mu je bilo ime.

Smo pa videli v soboto nov debakel Grkov, ki imajo po šestih tekmah vsega dve točki. Tokrat so jih na kolena spravili nogometaši Ferskih otokov, ki so z 2:1 slavili zmago.

Konec za Srbijo?

Razočarani so tudi Srbi, ki so v derbiju skupine I z 0:2 izgubili na gostovanju pri Danski, po petih krogih pa so pri vsega točki, saj jim je Uefa kljub priznani zmagi nad Albanijo – na tekmi se je zgodil incident z zastavo Velike Albanije - odvzela tri točke.

"Mislim, da smo odigrali dobro tekmo. Na žalost smo bili kaznovani za vsako našo napako. Kontrolirali smo dogodke, vendar nismo dobro zaključevali naših napadov. Morala po teh rezultatih jasno nekoliko šepa. Čeprav so naše možnosti za preboj na Euro 2016 majhne, se bomo borili, dokler bodo še aktualni matematični izračuni," je po porazu povedal selektor Radovan Čurčić.

V srbskih medijih že razglabljajo, da lahko le še čudež reši njihovo izbrano vrsto, da bi si morda zagotovila nastop na evropskem prvenstvu. Zasledimo lahko tudi zapise, da bodo morali Srbi spraševati druge narode, kako je bilo na Euru …

Ne spreglejte