Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
3. 11. 2014,
19.52

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Real Madrid Liverpool Gareth Bale Carlo Ancelotti

Ponedeljek, 3. 11. 2014, 19.52

7 let, 12 mesecev

''Ronaldo je fantastičen in ne razmišlja o Raulovem rekordu''

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo bi se lahko na torkovem srečanju proti Liverpoolu vpisal v zgodovino. Potrebuje le še zadetek, da se na večni lestvici strelcev v ligi prvakov izenači z Raulom.

Kdo je dosegel največ zadetkov v zgodovini lige prvakov? Dolgoletni kapetan belih baletnikov Raul jih je dočakal 71, Cristiano Ronaldo mu diha za ovratnik z enim manj, gnečo na vrhu pa je zaostril še Lionel Messi, ki je v ligi prvakov žogo v mrežo tekmecev spravil 69-krat. Nogometna Evropa je v pričakovanju novega rekorderja, dočakala bi ga lahko že ta teden.

Prednost ima Portugalec, ki bo dvoboj četrtega kroga skupinskega dela lige prvakov odigral v torek, prvi strelec Barcelone pa bo na delu šele v sredo. ''Ronaldo ne razmišlja o Raulovem rekordu, ampak le o Realu. Rekorder lahko postane že jutri, a to ne bo njegov nastop v ligi prvakov. Je fantastičen igralec. Vedno moram govoriti o njem in je že težko najti nove besede, s katerimi bi ga lahko opisal,'' je poln hvale na račun najboljšega strelca, ki je v tej sezoni v španskem prvenstvu dosegel kar 17 zadetkov in Realu pomagal do 11 zaporednih zmag (v vseh tekmovanjih), s katerimi je madridski velikan prevzel vodstvo tako v skupinskem delu lige prvakov kot tudi v domačem prvenstvu.

Bo Bale zaigral od prve minute?

Ancelotti je še dodal, da bi rad nadaljeval delo v Madridu tudi po koncu sezone 2015/16, ko mu poteče pogodba, a le v primeru, če bo klubsko vodstvo zadovoljno z njegovim delom. Potrdil je, da za branilce Liverpoola prihaja nova nočna mora.

S kombinatorno igro Reala so imeli ogromne težave že na Anfieldu, kjer so v prvem delu prejeli tri zadetke, zdaj pa bo na drugi strani stal še valižanski povratnik Gareth Bale. Otočan, ki odlično pozna rdeče iz Liverpoola, saj se je z njimi pogosto srečal v dresu Tottenhama, je odpravil poškodbo mišice, italijanski strateg pa še razmišlja o tem, ali bo zaigral od prve minute ali pa dobil priložnost v nadaljevanju srečanja.

''O tem se bom odločil v torek,'' je napovedal trener Reala, ki bi si s četrto zaporedno zmago v ligi prvakov že zagotovil napredovanje. V skupini z Realom in Liverpoolom sta še Ludogorec Romana Bezjaka in Basel, vsi razen evropskega prvaka pa so po treh nastopih zbrali tri točke, tako da se obeta hud boj za drugo mesto.

Dvoboj v Madridu si boste lahko v neposrednem prenosu ogledali na Planet TV.

Ne spreglejte