Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
26. 5. 2016,
9.59

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Real Madrid Atletico Madrid liga prvakov liga prvakov Jan Oblak Jan Oblak Zinedine Zidane

Četrtek, 26. 5. 2016, 9.59

6 let, 7 mesecev

Cristiano Ronaldo pred finalom lige prvakov

Ronaldo izzval vodstvo Reala in zaupal, kdaj je bil najbolj nesrečen

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

Pred finalom lige prvakov v Milanu je veliko govora o zdravstvenem stanju Cristiana Ronalda. Prvi zvezdnik madridskega Reala je v torek odšepal s treninga, a je nato pomiril navijače z napovedjo, da je poškodba le manjše narave, tako da bo do sobote povsem pripravljen na spopad z Oblakovim Atleticom. Zaupal je tudi željo, da bi ostal v Madridu in podaljšal pogodbo z belimi baletniki vse do konca kariere.

Sklepno dejanje lige prvakov najverjetneje ne bo minilo brez 31-letnega Portugalca, najboljšega strelca lige prvakov vseh časov, ki se je na evropski vrh povzpel z Manchester Unitedom in Realom. V soboto ima priložnost, da na San Siru pomaga španskemu velikanu že do druge evropske zvezdice, zadnja poškodba stegenske mišice, zaradi katere je v torek predčasno prekinil trening, pa ga naj ne bi ovirala pri uresničitvi cilja.

"Pred nami je dvoboj, na katerem ne smem manjkati. Pripravljen bom stoodstotno. Bolje bom pripravljen za ta finale kot sem bil za tistega v Lizboni," je Cristiano Ronaldo v intervjuju za televizijsko postajo Jugones de LaSexta spomnil na zdravstvene težave, ki so ga pestile tudi pred zadnjim evropskim finalom, v katerem je nastopil Real (2014).

Portugalec je v tej sezoni v ligi prvakov dosegel že 16 zadetkov. | Foto: Portugalec je v tej sezoni v ligi prvakov dosegel že 16 zadetkov.

Takrat je v Ronaldovi domovini (Portugalska) na Luzu v Lizboni padel prav Atletico, Real pa se je veselil jubilejnega desetega evropskega naslova. "To, da sem se v torek poškodoval, je moja napaka. Ljudje mi govorijo, da nisem več star 20 let in bi se moral bolj paziti, a želim igrati na vsakem dvoboju. Sam še vedno mislim, da sem mladenič. Videti sem kot 25-letnik," se je pošalil, nato pa si zabičal, da mora v prihodnje najti boljše razmerje med nastopi in prisilnim počitkom, s katerim bi osvežil moči.

Pričakuje, da bo Real z njim podaljšal sodelovanje

Pogodbo z Realom ima sklenjeno do konca sezone 2017/18, a jo želi podaljšati. "Kot igralec se želim upokojiti pri Realu. Drugi klubi lahko pozabijo, da bi odšel k njim," je namignil bogatim snubcem, prevladujeta Manchester City in PSG (Parižani bi poleg Ronalda v klubu radi videli tudi Jana Oblaka in njegovega trenerja pri Atleticu Diega Simeoneja, op. p.), nato pa izzval vodstvo madridskega kluba. 

"Real bi storil pametno potezo, če bi podaljšal pogodbo z menoj. Rad bi ostal tukaj, kariero pa nameravam končati pri 41 letih ali kaj podobnega (smeh, op. p.). Pri Realu sem imel dobre in slabe trenutke. Pred štirimi leti nisem bil srečen, zdaj pa je vse drugače. Ne vidim kluba, ki bi mi bolj ustrezal kot Real. Ni ga na svetu, ki bi bil boljši od Reala," je ponazoril zaljubljenost v belo barvo, hkrati pa opozoril, da je največja razočaranja v dresu Reala doživljal ravno v obdobju, ko je zvezdniški klub iz španske prestolnice vodil njegov rojak Jose Mourinho (2012).

Na nogometnih igriščih želi vztrajati še mnogo let, kariero pa bi rad končal v dresu madridskega Reala. | Foto: Na nogometnih igriščih želi vztrajati še mnogo let, kariero pa bi rad končal v dresu madridskega Reala.

Z njim je neuspešno naskakoval evropski naslov, ko pa je Portugalec zapustil trenerski stolček Reala, je veliki met uspel Carlu Ancelottiju. V Lizboni (2014) mu je v finalu pomagal Zinedine Zidane, zdaj pa je Francoz prvi trener Reala. Ronaldo, najbolj prepoznavni simbol Realovega trojčka BBC, bi si želel še dolgo sodelovati s Francozom. "Je zelo pameten. Ne govori veliko, a je pozitivno usmerjen. Želim si, da ostane v Madridu še dolgo," je pohvalil nekdanjega francoskega zvezdnika, s katerim lahko v soboto poskrbi za nov podvig v bogati karieri. Dvoboj med Realom in Atleticom se bo v Milanu v soboto začel ob 20.45.

 

Ne spreglejte