Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
31. 12. 2014,
11.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Real Madrid AC Milan Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Carlo Ancelotti Filippo Inzaghi Novak Đoković

Sreda, 31. 12. 2014, 11.48

8 let

Ronaldo in Ancelotti prejela lovoriki in zaslužila štiri milijone evrov, a tudi izgubila

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Evropska nogometna velikana Real Madrid in Milan sta novoletni premor izkoristila za prestižno tekmo v Dubaju. Beli baletniki so presenetljivo priznali premoč rdeče-črnim in po dolgem času izgubili.

Zmagoviti niz evropskega prvaka madridskega Reala še traja, a le na uradnih tekmah, ki štejejo za točke. Do prihoda v Dubaj je ostal nepremagan na 23 zaporednih srečanjih, na prijateljski tekmi z Milanom pa naletel na boljšega, hitrejšega in bolj zbranega tekmeca, ki mu je moral priznati poraz (2:4).

Trener Carlo Ancelotti, ki je zelo navezan na milanski klub, je eksperimentiral in v bogatem arabskem mestu v vsakem polčasu na zelenico poslal enajsterico, ki se na kakšni izmed resnejših tekem verjetno ne bo več ponovila.

"Čestitke Milanu, ki je odigral zelo dobro tekmo. Ta poraz nas ne boli, saj je za nami teden napornih priprav. Še vedno sem lahko zelo zadovoljen s fantastičnim letom," je dejal italijanski strateg in novinarjem v odgovor na številne govorice, ki se pojavljajo na Otoku, namignil, da bo Gareth Bale kot eden najpomembnejših nogometašev Reala ostal v Madridu.

Inzaghi dočakal eno najlepših trenerskih zmag

Številni navijači v dresih Reala so bili na tribunah dubajskega štadiona začudeni nad nemočjo in številnimi napakami svojih ljubljencev, trenerju Milana Filippu Inzaghiju pa se je smejalo, saj je dočakal eno najlepših zmag, odkar sedi na trenerskem stolčku italijanskega spečega velikana. Premagal je nekdanjega učitelja, ki ga je treniral na San Siru, in pokazal, da bi lahko za Milan nastopili lepši časi.

Rdeče-črni so v serie A prezimili na sedmem mestu, kar je manj od velikih ambicij enega najbolj priljubljenih klubov na svetu. Lepe zmage italijanskega kluba se je razveselil tudi najboljši teniški igralec na svetu Novak Đoković, ki si je dvoboj ogledal v živo, njegovo srce pa utripa za AC Milan.

"Zelo sem zadovoljen. Vsi so se izkazali, tudi igralci, ki so vstopili v drugem polčasu, pohvalil bi El Shaarawyja, ki je dosegel čudovita zadetka. Zdaj moramo razmišljati le o prvenstvu. Na zadnjih tekmah proti Napoliju, Romi in Realu smo dokazali, da se lahko kosamo tudi z najboljšimi," je poudaril mladi trener Milana, ki je na zadnjih treh tekmah vknjižil zmagi ter remi.

Dva zadetka je dosegel italijanski napadalec z egiptovskimi koreninami Stephan El-Shaarawy in bil izbran za najboljšega igralca tekme. Navijačem Milana je sporočil, da ostaja na San Siru, leta 2015 pa pričakuje veliko boljše predstave od tistih, ki jih je ponudil v iztekajočem se letu 2014. Vse do prijateljskega obračuna z evropskim prvakom.

Ne spreglejte