Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 10. 2019,
7.42

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

1

Natisni članek

Boca Juniors River Plate Copa Libertadores

Sreda, 23. 10. 2019, 7.42

4 leta, 5 mesecev

Pokal libertadores, polfinale (povratna tekma)

River razžalostil Boco v novem derbiju derbijev #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

1

Boca Juniors River Plate | River Plate se je uvrstil v veliki finale. | Foto Reuters

River Plate se je uvrstil v veliki finale.

Foto: Reuters

Nogometaši River Plata, branilci naslova v pokalu libertadores, južnoameriški različici evropske lige prvakov, so si na slovitem stadionu Bombonera v Buenos Airesu priigrali napredovanje v finale, čeprav so na povratni tekmi proti mestnim tekmecem Boca Juniors izgubili z 0:1. Zmaga na prvi tekmi z 2:0 je bila dovolj, da so napredovali z 2:1.

River Plate
Sportal Spet bo vroče: igralci na avtobusu z neprebojnim steklom

Zadetek 19-letnega Venezuelca Jana Hurtada deset minut pred koncem je Boci vlil upanje in poskrbel za dramatičen in kaotičen zaključek tekme, a Boca je na koncu ostala praznih rok. Milijonarji se bodo v finalu pomerili z zmagovalci brazilskega polfinala med Flamengom in Gremiom.

Vrhunci srečanja na stadionu Bombonera:

Boci, ki je bila boljša v drugem polčasu, se tako niti ob podpori 50.000 navijačev ni uspelo Riverju maščevati za lanski poraz v finalu, ki so ga zaradi izgredov navijačev po dvotedenski prekinitvi odigrali v 10.000 km oddaljenem Madridu.

River gre po petega, Boca ostaja pri šestih

Na stadionu Bombonera je vladalo izjemno vzdušje. | Foto: Reuters Na stadionu Bombonera je vladalo izjemno vzdušje. Foto: Reuters Lani so navijači Riverja pripravili zasedo na vhodu na stadion Monumental Antonio Vespucio Liberti in s kamenjem in steklenicami obmetavali avtobus Boce. Nekaj igralcev je bilo ranjenih, razbili pa so tudi vse šipe na avtobusu. Najtežje jo je skupil Pablo Perez, ki je dobil del stekla v oko in končal v bolnišnici.

Tekmo so nato premestili v Madrid na stadion Santiago Bernabeu. Kluba nista želela igrati tam, a sta popustila pod pritiskom Južnoameriške nogometne zveze. Prva tekma se je končala z 2:2, v Madridu pa je slavil River s 3:1.

Navijači argentinskega velikana Boca Juniors so se morali zadovoljiti s pirovo zmago. | Foto: Reuters Navijači argentinskega velikana Boca Juniors so se morali zadovoljiti s pirovo zmago. Foto: Reuters

River in Boca sta sicer najuspešnejša argentinska kluba. River drži rekord s 36 naslovi argentinskega prvaka, Boca pa jih ima 33, potem ko je osvojila tri v zadnjih štirih letih.

V pokalu libertadores pa ima Boca šest naslovov, River pa štiri, a lahko letos v zbirko doda še enega.

Ne spreglejte