Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
1. 7. 2015,
18.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Celje Benjamin Verbič Simon Rožman

Sreda, 1. 7. 2015, 18.33

8 let

Rekord v nevarnosti: v Celju česa podobnega ne pomnijo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Celjski nogometaši so v prejšnji sezoni postali slovenski podprvaki, v finalu pokala pa obstali šele v finalu. Priborili so si Evropo, žreb pa jim je namenil Slask, ki bo v četrtek napolnil tribune.

Zanimanje za prodajo vstopnic je izjemno. Česa podobnega v celjskem klubu ne pomnijo, zato so prepričani, da bo v četrtek padel nov rekord obiskanosti domačega srečanja. Ko je v knežjem mestu gostovala slovenska reprezentanca, so bile tribune že polne do zadnjega kotička, ko pa je igral celjski klub, je bila vedno bolj ali manj polna le osrednja tribuna. Ko bo na prvem srečanju uvodnega kroga lige Europa v Celju gostoval poljski Slask, naj bi bilo drugače. Za dodaten draž bo poskrbela množična invazija gostujočih navijačev, saj jih v tretjem največjem slovenskem mestu pričakujejo okrog dva tisoč. Ker naj bi bilo na Areni Petrol dvakrat večje število domačih privržencev, bodo ustvarjeni vsi potrebni pogoji za nogometni spektakel.

"Fantje so motivirani, saj jih čaka prava navijaška kulisa. Zanje je to prava nagrada in izjemna spodbuda, saj bodo na tribunah tudi številni ogledniki večjih evropskih klubov," dan pred srečanjem s Slaskom razmišlja Simon Rožman.

Ostali brez Verbiča, a ostali ambiciozni

Najmlajši trener v Prvi ligi Telekom Slovenije je v prejšnji sezoni z mlado celjsko ekipo dosegel izjemen uspeh. Tako v prvenstvu kot tudi pokalnem tekmovanju je zaostal le za enim tekmecem, takoj po koncu sezone pa izgubil najboljšega igralca Benjamina Verbiča, ki je z odhodom na Dansko napolnil klubsko denarnico.

Trener Rožman je najboljšemu strelcu in podajalcu privoščil "pravljični" prestop v domovino bratov Grimm. Če je pod njunima peresoma nastalo nič koliko brezčasnih pravljičnih junakov, ki jih pozna ves svet, pa so celjski nogometaši prepričani, da lahko poskrbijo za evropski podvig tudi brez Verbiča.

Obeta se zanimiva tekma z velikim številom priložnostmi

Celjani se vneto pripravljajo na Slask. Prepričani so, da lahko presenetijo favorite, ki se ponašajo z vsaj desetkrat večjim proračunom: "Dobro se bomo zoperstavili izredno kakovostnemu nasprotniku. Moji igralci bodo pokazali, da se lahko kosajo tudi z močnejšimi evropskimi klubi."

Slask je v poljskem prvenstvu osvojil četrto mesto, strokovno vodstvo Celjanov pa si je pozorno ogledalo kar nekaj njihovih tekem. "Vemo, kje je njihova največja nevarnost. Tudi oni igrajo agresiven in hiter nogomet, tako da se obeta odprta tekma z veliko priložnostmi," poudarja Rožman, ki je dvoboj napovedal v hotelu Evropa. Simbolično ali ne, v Celju se nogometna zgodba v zadnjih dneh suče le okrog Evrope, vse je podrejeno glavni nagradi, ki so jo nogometaši prejeli z izvrstnimi nastopi v sezoni 2014/15.

Dvoboj med Celjem in Slaskom se bo v Celju začel ob 20. uri, glavni sodnik bo Albanec Enea Jorgji.

Ne spreglejte