Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
3. 7. 2015,
21.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

David de Gea Sergio Ramos Real Madrid Iker Casillas Manchester United

Petek, 3. 7. 2015, 21.01

8 let

Real pred vzemi ali pusti: Dajte Unitedu, kar hoče, ali pa pozabite name

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Drama okoli prestopa Davida de Gee iz Manchester Uniteda v madridski Real se, kot kaže, bliža h koncu. Ali se bo prestop sploh uresničil, bo jasno najpozneje do nedelje.

Čeprav so španski mediji takoj po koncu lanske sezone praktično vsak dan pisali, kako je na relaciji de Gea in Real že vse dogovorjeno in je potreben praktično le še podpis pogodbe, očitno vse ni bilo tako.

Dovolj čakanja ima tudi odlični 24-letni vratar, ki je v četrtek prispel v Madrid. Čeprav je rekel, da je le na počitnicah, ima njegov prihod prav gotovo druge namene. Po vsej verjetnosti se želi nekdanji vratar madridskega Atletica na lastne oči prepričati, kakšen je položaj in ali si ga Real res želi.

Pogoj de Gee: Iker mora stran

Če bi si ga, bi Španec že paradiral v belem dresu, a to se do zdaj še ni zgodilo, kar nam da vedeti, da so Madridčani v slepi ulici in da so zahteve mladega zvezdnika morda previsoke. Ni skrivnost, da je de Gea vodstvu Reala dejal, da mora, če si ga želijo, zdaj prvi vratar Iker Casillas zapustiti klub, saj si hoče sam ustvari absolutni status prvega vratarja. Real, ki je bil sprva nagnjen k temu, zdaj le odlaša in se spreneveda. Najbrž vedo, da bila razrešitev Casillasa, ki ima pri Realu prav poseben status, za klub prehud udarec.

Ramos želi oditi, a ...

Ena različica pogajanj je tudi ta, da če David res prestopi v Real, se mora v nasprotno smer napotiti Sergio Ramos, še eden, brez katerega si belega baleta ne gre predstavljati. A Ramos si še vedno želi odhoda, čeprav mu je predsednik kluba Florentino Perez pred dnevi na mizo položil izboljšano pogodbo. Po pisanju španskega tiska ga ta ni prav nič omehčala.

Man Utd ne popušča, hoče rekordno odškodnino

Tukaj je še tretja ovira, ki zmanjšuje možnosti prestopa. Manchester United in njegov izvršni direktor Ed Woodward po novem za de Geo zahtevata rekordnih 33 milijonov funtov , česar pa Madridčani, glede na to, da ima David z rdečimi vragi le še eno leto pogodbe, niso pripravljeni plačati. Leta 2001 je Juventus Parmi za Gianluigija Buffona odštel 32,6 milijona evrov, kar še zdaj velja za absolutni rekord.

Kako se bo odločil Real?

David de Gea je ob vsem tem svojemu agentu Jorgeju Mendesu dejal, naj upravi Reala sporoči, naj ta Unitedu da tisto, kar hoče. Za to naj bi imela časa le še do nedelje, ko se bo sam, če ne bo sklenjenega posla, odpravil na priprave Manchester Uniteda in z rdečimi vragi podpisal petletno pogodbo, ki mu bo tedensko navrgla 312 tisoč evrov oz. več kot 16,2 milijona na leto.

Trenutno vse kaže, da prestopa ne bo, a počakajmo. Če tako verjeten prestop pade v vodo, to seveda ne bo prva izbira za Španca, saj si kot Madridčan najbrž še vedno želi zaigrati za Real. Kljub temu bo po začetnem šoku videl, da mu tudi v Manchestru ni nič hudega, pa tudi biti najbolje plačani vratar na svetu ni kar tako. Obožujejo ga tudi navijači – kako ga ne bi, saj je bil v zadnjih dveh težkih in rezultatsko slabih sezonah najboljši posameznik rdečih vragov.

Ne spreglejte