Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
2. 6. 2015,
10.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Gianluigi Buffon Barcelona Juventus Berlin

Torek, 2. 6. 2015, 10.05

8 let

Real je bil velik favorit, Barcelona bo še večji, a ...

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Dolgoletni vratar in kapetan Juventusa Gianluigi Buffon se bo v soboto v Berlinu potegoval za svojo prvo evropsko krono. Nemška prestolnica mu je enkrat že prinesla srečo. Bilo je leta 2006 ...

Italija je pred devetimi leti doživela nogometni čudež. Na svetovno prvenstvo v Nemčijo je odpotovala s težavo, saj je Apeninski polotok v tistem času stresla ogromna nogometna afera Moggiopoli. Juventus je zaradi nje pristal v drugi ligi, z njo vred pa tudi spoštovani vratar, brez katerega si ni bilo mogoče zamisliti udarne enajsterice belo-črnih in italijanske izbrane vrste. Nato pa je v Nemčiji sledil pozitiven šok. Tekmeci so padali drug za drugim, ko pa je Italija v finalu po loteriji kazenskih strelov premagala še Francijo, je Gianluigi Buffon uresničil otroške sanje in na zelenici, objet s soigralci in navijači, poskakoval od sreče.

Bo podoživel občutke izpred devetih let?

Nogometna usoda je hotela, da se bo 37-letni vratarski velikan konec tedna vrnil na mesto ogromne sreče. V soboto se bo na Olimpijskem štadionu v Berlinu spustil v boj s favorizirano Barcelono in skušal izpolniti še drugi največji cilj. Rad bi osvojil ligo prvakov. Z Juventusom naskakuje prestižno lovoriko že 14 let, a je še ni dočakal.

"Po devetih letih se vračam v Berlin. Prav zanima me, ali bodo, ko bom prišel na štadion, prisotni podobni občutki kot leta 2006," je zaupal v pogovoru za uradno stran Evropske nogometne zveze (UEFA) in priznal, da komaj čaka trenutek, ko bo zagledal prizorišče finala SP 2006.

Imeli bodo še manj kot 35 odstotkov možnosti

Stari dami so v polfinalu napovedovali izpad proti madridskemu Realu, a je četa Massimiliana Allegrija presenetila javnost in izločila Cristiana Ronalda ter preostale zvezdnike, ki prisegajo na bele drese. Zdaj se bodo pomerili z Lionelom Messijem in njegovimi kolegi, naloga pa bo še kanček težja.

"Proti Realu smo imeli morda 35 odstotkov možnosti za napredovanje, proti Barceloni pa jih bomo imeli še manj. To je tako očitno, da se tega ne da zanikati. Naše spoštovanje do dosežkov Barcelone in njenih igralcev je veliko, a smo že proti Realu dokazali, da premoremo tudi mi nekaj orožij, s katerimi lahko otežimo delo favoritom. Na tem gradimo pot do našega uspeha. Igra se ena tekma in veliko bo odvisno od dnevne forme ter pomoči sreče," je poudaril ljubljenec navijačev Juventusa, ki se konec tedna ne namerava prestrašiti razigrane katalonske zasedbe.

S svojimi dragocenimi izkušnjami bo skušal ustaviti nalet trojčka MSN (Messi, Luis Suarez in Neymar), kar bi predstavljalo že polovico poti do uspeha Juventusa. Želi dokazati, da njegove besede, izrečene po uvrstitvi v finale, češ da v Berlin ne odhajajo kot turisti, ne bodo izzvenele v prazno. Na štadionu, kjer je že doživel čudež in se veselil kot otrok, bi lahko uresničil še drugi veliki cilj.

Ne spreglejte