Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 1. 2013,
15.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Tomaž Kavčič

Petek, 11. 1. 2013, 15.36

8 let

Prihodnost slovenskega nogometa 6. februarja na Portugalskem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Šestega februarja, ko se bo članska nogometna reprezentanca doma pomerila z BiH, na klopi pa se bo predstavil novi selektor Srečko Katanec, bo dejavna tudi mlada izbrana vrsta. Tekmec bo zelo močan.

Šesti februar je letos v mednarodnem koledarju dan za reprezentančne tekme in medtem ko bo na sporedu nekaj kvalifikacijskih, bo velika večina prijateljskih. Tudi slovenska mlada reprezentanca ne bo počivala, saj se bo selektor Tomaž Kavčič s svojimi varovanci odpravil na Portugalsko.

Mlado reprezentanco v drugem delu leta čaka začetek novih kvalifikacij za evropsko prvenstvo do 21 let, kjer bodo imeli pravico nastopa igralci, rojeni po 1. januarju 1992. "Spet smo na začetku," pravi selektor Kavčič, ki je z lansko selekcijo U-21 prišel na prag dodatnih kvalifikacij za evropsko prvenstvo. "Prihaja nova generacija, večinoma letnik 92 in 93, morda tudi kakšen 94. Od prejšnje generacije so ostali štirje igralci, s tem, da še ne vem kaj bo z Janom Oblakom, Haris Vučkić pa je še naprej poškodovan."

Kavčič večino igralcev dobro pozna iz selekcije U-20. "Tudi ta generacija v sebi nosi naboj. Tekma s Portugalci je enako pomembna na igrišču kot izven njega, saj jo bomo izkoristili tudi za teambuilding. Želim razviti prepoznavno igro, igrati dober nogomet in verjamem, da nam bo uspelo pripraviti tudi nekaj igralcev, ki bodo kasneje dovolj kvalitetni tudi za A reprezentanco."

Novico, da sta se NZS in portugalska nogometna zveza dogovorili za prijateljsko tekmo, je Kavčič sprejel z navdušenjem: "Zelo sem vesel, da smo v tem terminu dobili tekmo s Portugalsko v gosteh. Mladi morajo igrati tekme z dobrimi nasprotniki, da lahko napredujejo, tokratni nasprotnik pa je v tej starostni kategoriji vedno med 10 ali 15 najboljšimi. To bo dobra izkušnja, le tako lahko delamo korak naprej."

Ne spreglejte