Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
12. 12. 2013,
23.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Aleš Mertelj

Četrtek, 12. 12. 2013, 23.03

8 let

Pretepeni Mertelj: Skupil sem jo, a se je splačalo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Maribora so po velikem uspehu proti Wiganu eden za drugim prihajali iz garderobe. Širokih nasmehov na ustnicah niso mogli skriti.

''To je to, o čemer sanjamo. Za kar se vseskozi borimo. Uspelo nam je, zdaj se bomo vsi skupaj poveselili. Ljubim Maribor!'' je nasmejano razlagal prvi med enakimi, kapetan Marcos Tavares, in dodal: ''Tukaj se ne bomo ustavili. Naredili bomo vse, da naredimo še korak naprej. Z Mariborom ne bo nikomur lahko.'' Kot da bi prišel z bojišča, je bil videti Aleš Mertelj. Namestnik kapetana Maribora, ki je imel pod desnim očesom podpluto in obliž. ''Res je, da sem jo skupil, a se je splačalo. To so trenutki, za katere živimo. Danes je res lepo biti nogometaš Maribora. Ponosen sem na vse soigralce, vse ljudi iz kluba in seveda tudi navijače. Na najlepši možni način smo proslavili rojstni dan našega kluba,'' je bil vesel 26-letni vezist, ki je s tekmo zaključil predčasno, saj je bil izključen.

Vratar je kritikom zaprl usta

Nič manj vesel ni bil Damjan Bohar, ki je igral vso tekmo in bi bil, če bi Wigan v zaključku tekme izkoristil veliko priložnost za izenačenje, prav gotovo tragični junak tekme. Pri vodstvu Maribora z 2:1 je imel namreč stoodstotno priložnost, a jo je zapravil. ''Res škoda, da nisem zadel, a zdaj to niti ni pomembno. Hvaležen sem soigralcem, da so me rešili. Predvsem vratarju, ki je zaprl usta vsem kritikom in dokazal, da je odličen nogometaš in še boljši človek,'' je razlagal Prekmurec, ki je v Ljudski vrt prišel pred začetkom te sezone. Veliki junak tekme je bil nedvomno Željko Filipović, katerega projektil je Mariboru prinesel eno izmed največjih zmag v zgodovini kluba. Zadetka se je zelo razveselil. ''Ne le zato, ker je bil gol zelo pomemben, pa tudi zato, ker se ne dogaja prav pogosto, da zabijem gol,'' je prisotne nasmejal Ljubljančan v mariborskih vrstah, ki se je v četrtek zagotovo za vselej zapisal z zlatimi črkami v zgodovino slovenskega prvaka. Drugega velikega junaka, Jasmina Handanovića, ni bilo med novinarje. Zato, ker se je že pred časom odločil, da z javnostjo do nadaljnjega ne bo komuniciral. Glede na številne, tudi neupravičene kritike na njegov račun, razumljivo.

Ne spreglejte