Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
19. 10. 2015,
6.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ukrajina Kijev slovenska nogometna reprezentanca

Ponedeljek, 19. 10. 2015, 6.39

8 let

Presenečenje: vraževerni Ukrajinci Katančeve čete ne bodo pričakali v Kijevu

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Znana sta prizorišča dvobojev dodatnih kvalifikacij za EP 2016 med Ukrajino in Slovenijo. Prva tekma bo 14. novembra v Lvovu, povratna pa tri dni pozneje v Mariboru. Prestolnici sta potegnili kratko.

Nogometna zveza Slovenije (NZS) se je odločila, da bo povratni dvoboj dodatnih kvalifikacij za EP 2016 med Slovenijo in Ukrajino v Mariboru. Odločila se je za štadion, kjer Katančeva četa dosega boljše rezultate. Čeprav so številni pričakovali, da bo dvoboj leta gostil ljubljanski štadion Stožice, ki je večji in udobnejši, bo Katančeva četa 17. novembra na podporo domačega občinstva računala v Ljudskem vrtu.

Podobno je razmišljalo tudi vodstvo Nogometne zveze Ukrajine. Čeprav je v zadnjem obdobju vse večje tekme članske izbrane vrste priredila na Olimpijskem štadionu v Kijevu, ki sprejme okrog 70 tisoč gledalcev in je prava paša za oči, si je za prvo tekmo dodatnih kvalifikacij za Euro 2016 premislila. Tehtno je premislila in prišla do sklepa, da bo ugodno popotnico za povratno srečanje v Maribora lovila v Lvovu.

Areno Lvov dobro pozna Gregor Balažic

Arena Lvov je moderen objekt v mestu Lvov, ki leži blizu ukrajinsko-poljske meje. Sprejme okrog 34 tisoč gledalcev, zgrajen pa je bil za potrebe evropskega prvenstva leta 2012. Na njem igra prvoligaški klub Karpaty, za katerega je v prejšnjih sezonah igral občasni slovenski reprezentančni branilec Gregor Balažic, ki si zdaj služi nogometni kruh v Beogradu. Izvršni odbor ukrajinske krovne zveze je odločitev, da bo Slovenijo gostil zunaj Kijeva, sprejel po glasovanju, v katerem so z veliko večino odločili v prid Lvovu.

Tako tekmi dodatnih kvalifikacij, na katerih se bo odločalo o potniku na EP 2016, ne bosta niti v ukrajinski niti v slovenski prestolnici.

Ne spreglejte