Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 1. 2023,
11.21

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

Zinedine Zidane

Ponedeljek, 9. 1. 2023, 11.21

1 leto, 3 mesece

Predsednik francoske zveze šokiral z izjavo o Zidanu in se pozneje posul s pepelom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19
Zinedine Zidane | Predsednik Francoske nogometne zveze Noel Le Graet je razburil z izjavo o legendarnem Zinedinu Zidanu.  | Foto Reuters

Predsednik Francoske nogometne zveze Noel Le Graet je razburil z izjavo o legendarnem Zinedinu Zidanu. 

Foto: Reuters

Predsednik Francoske nogometne zveze (FFF) Noel Le Graet se je opravičil za nedavne izjave o nekdanjem zvezdniku ter kandidatu za mesto selektorja francoske izbrane vrste Zinedinu Zidanu. Le Graet je dejal, da so bile izjave "nerodne ter so posledično izzvale velik nesporazum".

Prvi mož FFF se je zato v današnji izjavi za javnost zveze svetovnemu prvaku iz leta 1998 s francosko zasedbo osebno opravičil.

"Rad bi se opravičil za te opazke, ki nikakor ne predstavljajo mojega mnenja o njem ter ne zmanjšujejo pomena njegove nogometne kariere in zdaj uspešnega trenerskega dela," je Le Graetove besede zapisala francoska zveza FFF.

Zidane je bil sicer kandidat za selektorja Francije, če bi Didier Deschamps zapustil klop. Iz FFF so v soboto nato sporočili, da je Deschamps, svetovni prvak leta 1998 kot igralec in 2018 kot selektor, podaljšal pogodbo do konca leta 2026.

"Zidanu se ne bi oglasil niti na telefon"

Le Graet je v pogovoru za televizijsko postajo RMC Sport v nedeljo dejal, da se Zidanu niti ne bi oglašal na telefon. "Zaradi mene lahko počne, kar želi. To ni moja stvar. Pravzaprav mi je malo mar zanj," je na vprašanje o nadaljnji poti Zidana, kot ga citira AFP, dejal 81-letni Le Graet.

Kasneje se je oglasil tudi najboljši strelec zadnjega svetovnega prvenstva v Katarju Kylian Mbappe. Francoski napadalec je na Twitterju zapisal: "Zidane je Francija, do legende se ne smeš obnašati tako nespoštljivo".

Tudi športni dnevnik L'Equipe je besede predsednika FFF označil kot nesprejemljive, ministrica za šport Amelie Oudea-Castera pa je Le Greata na Twitterju pozvala, naj se "zaradi popolnega pomanjkanja spoštovanja opraviči".

Ne spreglejte