Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
8. 10. 2014,
6.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petr Čech Chelsea Jose Mourinho nogomet Thibaut Courtois

Sreda, 8. 10. 2014, 6.28

8 let

Pred odhodom iz Chelseaja: Nimam časa sedeti na klopi

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Izvrsten češki vratar Petr Čech je potrdil nekaj, kar se je že dalj časa vedelo. "Če se moj status v klubu ne bo hitro spremenil, bom ukrepal," je dejal izkušeni 32-letni čuvaj mreže.

Čech je v London prišel pred desetimi leti in v tem obdobju za Chelsea branil na skoraj 500 tekmah. Tukaj je treba dodati, da je na več kot 150 tekmah ohranil mrežo nedotaknjeno, zato ne čudi, da je bil vseskozi nepogrešljiv član udarne modre enajsterice. Vse do letošnje sezone, ko je Jose Mourinho iz Madrida poklical posojenega mladega vratarskega upa in belgijskega reprezentanta Thibauta Courtoisa, ki je čez noč postal prvi vratar Londončanov. To je bil seveda šok za izkušenega vratarja, ki je bil že pravi talisman ekipe, a do zdaj je svojo užaljenost in jezo zadrževal zase, očitno pa ima čakanja dovolj.

"Pri Chelseaju me tako dobro poznajo, da vedo, da nisem srečen. Da stvari ne tečejo v smer, kot sem pričakoval," je povedal na začetku pogovora za češki Radio. "Pri svojih letih nimam časa sedeti na klopi in ne igrati. Sicer v klubu nisem govoril še z nikomer, a če se moj status v klubu ne bo hitro spremenil, bom ukrepal," je v resnem tonu med vrsticami namignil, da se lahko kaj kmalu zgodi, da se bo s klubom, s katerim je osvojil skoraj vse, kar se osvojiti da, razšel in poiskal novega delodajalca.

Čech je v tej sezoni nastopil le dvakrat. Enkrat v ligaškem pokalu, drugič pa pretekli konec tedna v premier league, a le zato, ker je Belgijec prejel udarec v glavo in ni mogel nadaljevati igre.

Češki vratar, ki je v Chelsea prišel iz francoskega Rennesa leta 2004 za 13 milijonov evrov, je z Londončani trikrat stal na vrhu premier league, osvojil je tudi ligo prvakov, ligo Evropa, tudi štiri naslove pokala FA in dva ligaška pokala.

Ne spreglejte