Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 7. 2012,
8.29

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Cesare Prandelli Vicente del Bosque

Ponedeljek, 2. 7. 2012, 8.29

5 let, 4 mesece

Prandelliju je žal le za eno stvarjo: ''Odločila je utrujenost''

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Španski selektor Vicente del Bosque je užival po veličastni zmagi, ki je Španijo popeljala do zgodovinskega trojčka (EP 2008 in 2012, SP 2010), Italijan Cesare Prandelli pa je objokoval utrujenost.

Italija je v nedeljo neuspešno naskakovala evropski prestol. Španija ji je v vsakem polčasu ''podarila'' dva zadetka ter na koncu ubranila naslov s prepričljivo zmago 4:0. ''Lahko nam je žal le za eno stvarjo. Škoda, da smo bili utrujeni in nismo imeli na voljo še nekaj dni za počitek. Odločila je utrujenost. Igrali smo proti odlični ekipi, svetovnim prvakom, in takoj ko smo ostali le še z desetimi igralci, se je tekma za nas končala, saj se po napadih nismo več mogli vračati v obrambo,'' je po bolečem porazu v sklepnem dejanju 14. evropskega prvenstva povedal Cesare Prandelli, ki je tako šele v 16. dvoboju tekmovalnega značaja prvič občutil grenkobo poraza v vlogi italijanskega selektorja. ''Ko smo igrali s Španijo v skupinskem delu (1:1), smo bili odlični. Predvsem zaradi tega, ker smo bili stoodstotno pripravljeni in dobro spočiti. Proti Španiji moraš odigrati najboljše kar znaš, to pa mi v finalu nismo naredili. Špancem je treba podati priznanje. Zasluženo so postali prvaki in se vpisali v zgodovino. Čeprav ne igrajo s klasičnim napadalcem, ti lahko povzročajo ogromno težav,'' je čestital španskim tekmecem, nastop ''azzurrov'' na evropskem prvenstvu pa ocenil z ''osmico''. Najbolj ga je razveselilo dejstvo, da je italijansko izbrano vrsto krasil izreden moštveni duh. ''Ko bomo odhajali iz Kijeva, bomo razočarani, a nas bo preveval tudi občutek ponosa,'' je še zaupal nekdanji trener Fiorentine, ki je Italiji po debaklu na SP 2010 povrnil status nogometne velesile.

Del Bosque: Ne smemo podcenjevati Italije, ni imela sreče

Brkati gospod na španski klopi se je z evropskim naslovom vpisal v zgodovino. Postal je šele drugi Evropejec, ki je na trenerski klopi osvojil oba največja naslova, evropskega (2012) in svetovnega (2010). ''Naredili smo zgodovinski uspeh, zdaj pa se moramo že počasi posvetiti prihodnosti in kvalifikacijam za svetovno prvenstvo v Braziliji,'' je nekoliko presenetil Vicente del Bosque, ki je že nakazal, da Španija ne misli spati na lovorikah, pač pa se odločno posvetiti novim ciljem.

''Na delu spremljamo mogočen rod španskih nogometašev. Po finalu Eura 2008 nam je Luis Aragones (njegov predhodnik na španski klopi, op.p.) pokazal pravo pot. Zdaj so na vrsti novi izzivi. Kvalifikacije za SP 2014 ter pokal konfederacij v Braziliji, kjer bomo zastopali Evropo in se želimo predstaviti v dobri luči,'' je napovedal španski selektor. Tudi po njegovem mnenju je dvoboj odločila nepričakovana poškodba Brazilca z italijanskim potnim listom, Thiaga Motte, po kateri so ostali Italijani v zadnji tretjini srečanja na zelenici le še z desetimi igralci. Del Bosque je pohvalil italijanski odziv po prvem prejetemu zadetku, pa tudi nekaj priložnosti, ki si jih je ustvarila pri 0:2 na začetku drugega polčasa, a ju Antonio di Natale ni izkoristil. ''Odigrali smo odlično tekmo, a ne smemo podcenjevati Italije. Preprosto ni imela sreče, nam pa je šlo vse v prid. Italija je imela igralca manj (odhod Motte v 62. minuti) ter imela po polfinalu na voljo manj časa za počitek (24 ur). Mi smo ostali zvesti načinu igre, s katerim dosegamo uspehe v zadnjih letih,'' je poudaril strateg evropskih prvakov, ki jih bo danes v domovini sprejel španski kralj.

Ne spreglejte