Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
15. 1. 2018,
16.40

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,30

Natisni članek

izbor z družabnih omrežij

Ponedeljek, 15. 1. 2018, 16.40

6 let, 3 mesece

Izbor z družabnih omrežij, 15. januar

Poteza francoskega sodnika, o kateri danes govori ves svet

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,30

Ponedeljek je in čas za Sportalov izbor z družabnih omrežij. Kaj se je na in predvsem ob nogometnih zelenicah po vsem svetu zgodilo prejšnji teden?

Poteza francoskega sodnika, o kateri danes govori ves svet

Na nedeljskem derbiju francoskega prvenstva je v Nantesu gostoval zvezdniški PSG in zmagal z 1:0, a precej več kot o edinem golu na tekmi, pod katerega se je podpisal Angel Di Maria, se danes po svetu govori o nevsakdanjem dogodku, ki se je zgodil tik pred koncem tekme.

Sodnik Tony Charpon je poskrbel za potezo, zaradi katere ga je spoznal ves svet. Ko je spremljal eno izmed akcij ob koncu tekme, je stekel pred domačega branilca Diega Carlosa, to pa je storil tako nerodno, da sta se zapletla in sodnik je padel po tleh. Ko je bil na tleh, je poskrbel za potezo, zaradi katere se je znašel v središču pozornosti.

Iztegnil je nogo in udaril brazilskega branilca. Kot da to ne bi bilo dovolj, je potem Carlosa kaznoval še z rumenim kartonom, ki je bil zanj drugi na tekmi, tako da je moral predčasno z igrišča.

Naj dodamo, da je to farso v živo s tribun spremljal tudi novopečeni slovenski selektor Tomaž Kavčič, ki je prišel na obisk k Reneju Krhinu. Ta je sicer sedel na domači klopi in ni dobil priložnosti za igro.

"Ne morem verjeti, kaj se je zgodilo. To je slaba šala. Več ne bom govoril, saj bom kaznovan, a kaznovan bi moral biti kdo drug," je po tekmi bentil predsednik Nantesa Waldemar Kita.

Njegov želja je bila uslišana. Iz Francije namreč prihajajo vesti, da so nesrečnega sodnika Charpona na tamkajšnji nogometni zvezi začasno suspendirali.

Kaj se je zgodilo v Nantesu?

Po skalpu Guardiole je bil Klopp tako navdušen, da se je znašel v težavah

V nedeljo je v angleški premier ligi v derbiju, ki je navdušil, Liverpool s 4:3 premagal Manchester City na Anfieldu in poskrbel za prvi prvenstveni poraz v tej sezoni navdušujoče ekipe Josepa Guardiole. Med najbolj veselimi je bil po tekmi domači trener Jürgen Klopp, ki je po zadnjem sodnikovem žvižgu najprej skakal po zelenici kultnega liverpoolskega štadiona, potem pa se ni mogel brzdati niti pred televizijskimi kamerami.

Od vsega navdušenja je v prvem intervjuju po tekmi takoj ob igrišču poskrbel za nekaj besed, ki zagotovo niso primerne za širše televizijsko občinstvo. Nemec ga je v valu navdušenja polomil. Da se tega zaveda, potrjuje njegov odziv kakšno uro po tem dogodku, saj se je za svoje besede opravičil.

Kaj je rekel Jürgen Klopp?

Prvi gol po veliki tragediji je proslavil zelo čustveno

Spomin na veliko tragedijo brazilskega Chapocoenseja, v kateri je v letalski nesreči novembra 2016 umrlo kar 42 nogometašev in članov osebja tega brazilskega kluba, v Braziliji in tudi drugod po svetu še živi.

Zdaj je na nesrečo spomnil še Alan Ruschel, eden izmed treh preživelih nogometašev Chapocoenseja, ki je povsem okreval in še igra nogomet.

Prejšnji teden je v dresu nesrečnega kluba dosegel prvi gol po veliki tragediji in ga, čeprav je šlo za prijateljsko tekmo proti Tubarau (Chapocoense je zmagal s 3:2), proslavil zelo čustveno. Nič čudnega.

Zakaj je bil novi zvezdnik Barcelone na predstavitvi bos?

Barcelona je prejšnji teden pripeljala novo zimsko okrepitev, iz brazilskega Palmeirasa je pripeljala kolumbijskega branilca Yerryja Mino, za katerega je odštela 11,8 milijona evrov. Visokorasli, a tehnično zelo dobro podkovani branilec je bil nad podpisom pogodbe navdušen, že prvi dan pa je opozoril nase.

Ko so ga na štadionu Camp Nou predstavili, se je, preden je stopil na igrišče in pomahal navijačem, sezul in prve korake na katalonskem nogometnem svetišču opravil kar bos.

Kmalu je postalo jasno, zakaj. Zaradi vraževerja, saj verjame v to, da boš tam, kamor boš prvič stopil bos, uspešen. To je navada, ki jo je prinesel iz Argentine, kjer je bil nekaj časa član Independienteja iz Santa Feja.

Po spletni kampanji je nogometaš le dočakal svojega psa

Prejšnji teden je trenutek slave doživel tudi širši javnosti ne preveč znani ameriški nogometaš Eric Lichaj, ki se je izkazal z dvema goloma pri senzacionalni zmagi drugoligaša Nottingham Foresta nad londonskim Arsenalom s 4:2.

A bolj kot zaradi golov, ki ju je ta 29-letni branilec dosegel, se je v središču pozornosti znašel zaradi želje, ki jo je razkril takoj po tekmi. Dejal je, da si neizmerno želi psa, a ob tem potožil, da mu je njegovo dekle reklo, da ga bo dobil šele takrat, ko bo na eni tekmi dosegel tri gole.

Ker pa je branilec in ker je dvakrat zadel na tako pomembni tekmi, kot je bila tista prejšnjo nedeljo, ki je dodatno zamajala trenerski stolček Arsena Wengerja pri Arsenalu, se je seveda usul plaz prošenj navijačev, ki so od njegovega dekleta zahtevali, naj mu psa kupi takoj.

Ključna beseda #GetEricADog je preplavila svetovni splet, Twitter in preostala družabna omrežja so zažarela in nogometaševemu dekletu ni preostalo drugega, kot da svojemu fantu izpolni veliko željo. Zgodilo se je in Lichaj se je že v začetku prejšnjega tedna pohvalil s fotografijo, na kateri pozira z novim psom.

Dan pred sramotnim porazom je ponočeval

Medtem ko se je tekma pokala FA med Nottingham Forestom in Arsenalom za prve izšla sanjsko, za druge seveda velja obratno. Za enega še prav posebej, in sicer za mladega nigerijskega zvezdnika Londončanov Alexa Iwobija.

Po tekmi, ki jo je Arsenal izgubil, 21-letni Iwobi pa je bil med najslabšimi na igrišču, so namreč angleški tisk preplavile novice o tem, da je Iwobi dan pred tekmo ponočeval in plesal vsaj do treh zjutraj. S tem je dodatno razjezil že tako razočarane navijače Arsenala, ki v tej sezoni niza neuspeh za neuspehom.

"Če je to res, potem bo kaznovan," je o tej zgodbi povedal njegov trener Wenger, a za zdaj svojega mladega zvezdnika ni kaznoval. Pri nedeljskem porazu proti Bournemouthu v prvenstvu je Nigerijec igral 76 minut.

Zaradi tega bizarnega videa je Balotelli spet v središču pozornosti

Zvezdnik italijanskega nogometa Mario Balotelli, ki je včasih navduševal kot član Interja, Milana in Manchester Cityja, medtem ko se pri Liverpoolu ni ravno obnesel, je prejšnji teden objavil bizaren video, na katerem se z njim ukvarja maser njegovega zdajšnjega kluba, francoskega prvoligaša Nice. Poglejte, zakaj se je 27-letni napadalec spet znašel v središču pozornosti.

V Južni Afriki igralec tekme dobi prav posebno nagrado

Res je, da južnoafriška reprezentanca že vrsto let spada med pomembne v svetovnem in predvsem afriškem nogometu, a tamkajšnja liga ne spada med najboljše. Se je pa kljub temu znašla v središču pozornosti, in sicer zaradi nagrade, ki so je v tekmovanju, katerega glavni sponzor je tamkajšnji telekomunikacijski koncern, deležni najboljši igralci posameznih tekem. Dobijo namreč pet gigabajtov interneta.

Takole je Paul Gascoigne videti danes

Paul Gascoigne je eden najslovitejših nogometašev, ki jih je dal angleški nogomet, in zagotovo eden izmed najbolj nadarjenih, a morda še bolj kot z mojstrovinami z igrišč je ta danes 50-letni nekdanji as Tottenhama, Lazia, Rangersa in še nekaterih klubov pozornost vzbujal z neumnostmi, ki jih je počel zunaj igrišč.

Po koncu nogometne poti in tudi med njo je imel veliko težav s čezmernim pitjem alkohola, s temi težavami se bori tudi zdaj, a vsaj po odzivnosti na Twitterju, na katerem je zelo dejaven, se zdi, da je največje težave prebrodil.

So pa leta in leta čezmernega uživanja škodljivih substanc, takšnih in drugačnih, pustila svojo sled. To dokazuje tudi fotografija, ki jo je na Twitterju objavil prejšnji teden.

To je hčerka legendarnega angleškega vratarja

Nekdanji legendarni angleški vratar David Seaman, ki je zbral 75 nastopov v dresu Anglije in kar 13 let branil za londonski Arsenal, je zdaj poročen že tretjič. Z drugo ženo Debbie Rodgers ima hčerko Georgino Seaman, ta pa pleni pozornost z vročimi fotografijami, ki jih objavlja na Instagramu. Poglejte, zakaj.

Seamana se marsikdo spomni tudi zaradi gola, ki mu ga je na tekmi četrtfinala svetovnega prvenstva leta 2002 zabil Ronaldinho in si tako privoščil izkušenega angleškega vratarja. Zdaj so se hitro pojavile govorice, da bi rad legendarni Brazilec, ki ima sloves velikega ženskarja, Seamana v nelagoden položaj spravil še enkrat. A tokrat na nekoliko drugačen način in z nekoliko drugačnima žogama …

To je Georgina Seaman:

 

A post shared by GEORGINA SEAMAN (@gsxx) on

 

I’m Not Built For The Cold

A post shared by GEORGINA SEAMAN (@gsxx) on

 

Sauce

A post shared by GEORGINA SEAMAN (@gsxx) on

 

🐍

A post shared by GEORGINA SEAMAN (@gsxx) on

 

Lunchin

A post shared by GEORGINA SEAMAN (@gsxx) on

Ne spreglejte