Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 6. 2014,
11.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

nogomet

Ponedeljek, 30. 6. 2014, 11.33

8 let

Poteza desetletja: zavrnili Jamesa Rodrigueza in izbrali Bebeja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V vrstah Manchester Uniteda ob gledanju mojstrovin Jamesa Rodrigueza, osrednje osebe uspehov kolumbijske izbrane vrste na svetovnem prvenstvu v Braziliji, objokujejo izgubljene priložnosti.

Dvaindvajsetletni napadalec je eno največjih odkritij letošnjega svetovnega prvenstva. Mladi zvezdnik, ki je povsem zasenčil druga velika imena svetovnega nogometa v Braziliji, je doma v Kolumbiji sprožil pravo evforijo. Kolumbijec je zabil na uvodnih treh tekmah proti Grčiji, Slonokoščeni obali in Japonski, na tekmi osmine finala proti Urugvaju pa je bil veliki junak tekme z dvema zadetkoma. Kolumbija se je prvič v zgodovini prebila v četrtfinale, v katerem jo čaka gostiteljica prvenstva Brazilija.

Pred štirimi leti, ko še ni bil tako slaven, kot je zdaj, so obetavnega Rodrigueza njegovi agenti ponujali za priblino šest milijonov evrov tudi velikemu Manchester Unitedu, ki pa je namesto neizbrušenega diamanta raje izbral Bebeja za več kot devet milijonov evrov. Legendarni trener Uniteda, sir Alex Ferguson, je pozneje priznal, da Kolumbijca ni izbral, ker ga še ni videl igrati.

Rodriguezov prvi evropski klub je tako postal portugalski Porto, ki je prepoznal kakovost obetavnega Kolumbijca in jo znal tudi zelo dobro unovčiti. Kolumbijca je kupil za manj kot pet milijonov evrov, lansko poletje pa je francoski prvoligaš Monaco za prestop Kolumbijca plačal 45 milijonov evrov. Takrat se je v kneževino preselil še Joao Moutinho. Zanimivo, da je agenta Kolumbijca pred njegovim prihodom v Evropo zavrnil tudi italijanski Juventus.

Z zelo uspešnimi nastopi v Braziliji bo Kolumbijec še pridobil vrednost, mogoče pa se mu bo uresničila celo otroška želja, da bi zaigral v španski la ligi. Zanimanja velikih evropskih klubov zanj nikakor ne bo zmanjkalo. Njegova želja je igrati za španski Real Madrid, ki ga pozorno spremlja, zanj pa se zanimajo tudi v Napoliju.

Ne spreglejte