Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
8. 11. 2013,
7.51

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Aleksander Rajčević Mitja Viler NK Maribor NK Maribor

Petek, 8. 11. 2013, 7.51

7 let, 12 mesecev

Poraz, ki boli še toliko bolj

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Tudi branilec Maribora Aleksander Rajčević, ki je sicer odlično opravil svoje delo in bil med boljšimi na igrišču, je bil po novem evropskem porazu zelo razočaran.

"Poraz boli še toliko bolj, ker smo bili veliko boljši od nasprotnika, ki je zadel iz praktično dveh strelov in zmagal. To, da nismo izkoristili svojih priložnosti, nas je stalo zmago. Naredili smo tudi veliko napako, ki jo je tekmec hitro kaznoval. Spet smo lahko ugotovili, da je v Evropi vsaka napaka hitro kaznovana," je po tekmi razlagal Aleksander Rajčević in nekaj besed namenil sporni enajstmetrovki, ki jo je zakuhala mariborska obramba na čelu z Mitjo Vilerjem. "Ne vem, kaj točno se je dogajalo. Bilo je malce zmešnjave. V svojem kazenskem prostoru nismo zbili žoge, kar bi morali storiti. Enajstmetrovka je bila malce smešna. Ne vem, ali je res bila. Mogoče ja, mogoče ne. Moral si bom ogledati videoposnetek. Nič, ne preostane nam drugega, kot da dvignemo glave in nadaljujemo dobre igre. Rezultati bodo prav gotovo prišli," je še povedal izkušeni branilec.

Teorijo spraviti v prakso

Tudi on upa, da bo slovenskega prvaka čez tri tedne v Kazanu čakala nekoliko lažja naloga, saj si je Rubin že zagotovil napredovanje. "Upam, da bodo Rusi igrali nekoliko bolj z levo roko, saj vedo, da so že napredovali. Da bomo lahko osvojili vsaj točko in potem v zadnjem krogu pred domačimi navijači proti Wiganu krojili svojo usodo. V teoriji je mogoče marsikaj, a zdaj je vse skupaj treba spraviti v prakso. Upam, da se nam bo izšlo. Dejstvo je, da igramo dobro, a nam rezultati ne ustrezajo. Imamo tudi veliko nesreče, saj gola preprosto ne moremo dati, prejemamo pa jih z lahkoto. Verjamem, da se bo vse skupaj kmalu obrnilo na bolje," je nadaljeval 26-letni nogometaš.

Maribor bo kmalu spet na vrhu

Eden izmed njegovih soigralcev je napovedal, da se bo Maribor v bližnji prihodnosti spet razigral. Da bo eden izmed nasprotnikov vijoličastih v svoji mreži dočakal "petardo", česar se seveda ne bi branil niti naš sogovornik.

"Bilo bi lepo. Upam, da se takšne napovedi uresničijo. Toliko nesreče, kot jo imamo v zadnjem času, ne moremo imeti v nedogled. Verjamem, da se bomo kmalu spet dvignili in bomo začeli zadevati. Upam, da bomo spet začeli nizati rezultate, kot smo jih v tej sezoni že," je še dejal Rajčević, branilec Maribora, ki je po zadnjem prvenstvenem porazu zdrsnil z vrha prvenstvene razpredelnice in je zdaj drugi. Že na naslednjih tekmah bodo Mariborčani skušali stvari postaviti na svoje mesto, čeprav to še zdaleč ne bo lahko. Že ta konec tedna jih čaka zahtevna naloga. Gostovali bodo v Novi Gorici. "Težka tekma. Zdaj nas čaka serija težkih obračunov. Ne bo nam lahko, ampak če bomo igrali tako, kot znamo, bomo zagotovo kmalu spet tam, kamor spadamo. Na vrhu," je za konec napovedal primorski branilec.

Ne spreglejte