Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
7. 1. 2015,
21.02

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Radomlje Dejan Djuranović Mario Jurčević Prva liga Telekom Slovenije

Sreda, 7. 1. 2015, 21.02

5 let

Poplava Daliborjev v 1. SNL: po Mariboru so ga dobile še Radomlje

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zadnjeuvrščene Radomlje so zavihale rokave in začele s pripravami na spomladanski del 1. SNL, v katerem bodo lovile novomeško Krko in si skušale priigrati obstanek. Ekipa je doživela nekaj sprememb.

Klub, ki prihaja iz kraja v okolici Domžal, se je odločil za zanimiva novinca. Eden predstavlja kopico izkušenj, lahko pa se pohvali tudi s tem, da je pred leti delil slačilnico skupaj s trenerjem Dejanom Djuranovićem. To je 37-letni bosanski Srb Dalibor Teinović, ki je v najmočnejšem slovenskem prvenstvu odigral več kot 300 tekem in je bogata zakladnica izkušenj. Prvo slovensko ligo je začel spoznavati v Šmartnem ob Paki, se nato preselil v Maribor, Domžale, zadnje nastope v 1. SNL pa je vknjižil v dresu Primorja, s katerim je doživel bridko finančno usodo, po katerem je ajdovski klub izginil s slovenskega zemljevida.

Če bo veteran Teinović poskrbel za izkušnje in poskušal povezati igro Radomelj na sredini igrišča, pa bosta drugega novinca Maria Jurčevića naprej v zvezni vrsti gnali predvsem mladostna razigranost ter želja po dokazovanju med najboljšimi. V dresu Olimpije je v jesenskem delu pogosto ostal brez priložnosti in zbral le dva nastopa, zdaj pa bo lahko računal na večjo minutažo. Ker še ni dopolnil 20 let, je čas njegov veliki zaveznik.

Bodo luknje zapolnili mlajši kandidati?

V Ljubljano se kot posojeni nogometaš Olimpije vrača obetavni Luka Gajić, na koprsko Bonifiko pa Žiga Smrtnik. Zasedba Radomelj se je še dodatno skrčila po odhodu petih nogometašev, ki niso več člani zadnjeuvrščenega prvoligaša.

Nove izzive bodo drugje poiskali Denis Bajalica, Filip Draković, Izidor Balažič, Matej Centrih in Matic Seferović, trener Djuranović pa bo za začetek poskušal luknje zakrpati z igralci iz B-ekipe, ki tekmuje v tretji ligi, ter mladinske zasedbe (Lirim Salihi, Stefan Cakić, Lan Tirc, Gregor Marinšek in Kristjan Šipek).

Radomljani bodo večino priprav izvedli v domačem okolju, nekajkrat pa se bodo za nekaj dni odpravili v Istro.

Ne spreglejte