Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
28. 2. 2012,
12.19

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Tim Matavž Zlatan Ljubijankić dres

Torek, 28. 2. 2012, 12.19

7 let, 12 mesecev

Poleg Matavža vprašljiv tudi Ljubijankić

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska nogometna reprezentanca bo v leto 2012 vstopila v sredo, ko se bo v Kopru pomerila s Škotsko. Selektor Slaviša Stojanović še ne ve, katere igralce bo poslal v ogenj. Nosili bodo nove drese.

Slogan ob predstavitvi nove podobe državnega dresa se v okrnjenem slovenskem prevodu glasi ''Čutim le zmago''. Slaviša Stojanović jo na selektorskem stolčku Slovenije še ni dočakal. Resda tudi ni imel veliko priložnosti, saj se je v odmevni vlogi preizkusil le enkrat. V sredo pa lahko vpiše prvo zmago. Na Bonifiki se bosta pomerili izbrani vrsti Slovenije in Škotske, rahlo prednost, če ne drugega že zaradi domačega igrišča, pa ima na papirju prav njegova četa, kateri v zadnjih dneh ni dolgčas. Nekoliko so ji ponagajale zdravstvene težave, saj je poleg poškodovanega Tima Matavža na začasnem stranskem tiru tudi Zlatan Ljubijankić. Napadalec Genta je virozo staknil že v Belgiji, kjer ima težave z njo še nekaj nogometašev Genta, strokovno vodstvo pa si prizadeva, da se ne bi razširila še na preostale reprezentančne soigralce. Slednji so v torek predstavili nov dres, s katerim se bodo lotili škotskega izziva. ''Z morebitnim izpadom Ljubijankića in Matavža je treba razmišljati o igralcih, ki bodo nadoknadili defenzivni skok. Zamenjave morajo biti dovolj konkretne, za mesto zadnjega zveznega igralca pa ob Radosavljeviću kandidirajo še Krhin, Matić in Vršič. Več bo znanega po treningu,'' sporoča Kekov naslednik, ki se bo na večernem treningu prepričal o (ne)zmožnostih Matavža, pod drobnogled pa bo vzel tudi zdravstveno stanje Ljubijankića. V tem primeru bo imel veliko za pripomniti tudi reprezentančni zdravnik dr. Vasja Kruh. ''Rad bi igral. Bomo videli, kako se bo končal trening,'' razmišlja razigrani napadalec PSV-ja, ki mu je všeč nova podoba gostujočega državnega dresa. Tudi zaradi modre barve, s katero je bil tesno povezan večji del kariere, saj je talent klesal v ''domači'' Novi Gorici. S poškodbo stegenske mišice se v karieri še ni srečal, zato se jo loteva z dodatno previdnostjo. Če ne bo nared, bi ga lahko v udarni enajsterici nadomestil tudi Zlatko Dedić. ''Bomo videli, kako se bo odločil selektor. Sam sem pripravljen dati vse od sebe. Da bi postal prvi strelec v novem dresu? To bi bilo nekaj …,'' se je pošalil napadalec Dynama iz Dresdna, ki se rad vpiše med ''nesmrtne''. Dosegel je zlati gol, s katerim je padla Rusija in Slovenijo odpeljal na SP 2010, pajčevino pa je kot prvi stresel na mreži na otvoritveni tekmi v Stožicah.

S. Handanović: Škoti igrajo kot ekipe s severa

Tekma s Škotsko prinaša bogate izkušnje. Kapetan Samir Handanović je priznal, da se je ob spremljanju zadnjih predstav otoške reprezentance – Slovenci so si jih pogledali v torek dopoldan –prepričal, da negujejo podoben slog kot znanca na poti za Brazilijo. ''Ni kakšnih novosti. Igrajo pač kot ekipe s severa, na prekinitve in drugo žogo, tako da nam lahko pomagajo za kvalifikacije, saj gojijo podobno igro tudi Islandci in Norvežani,'' je razkril ''Sarma''. Njegov selektor je pojasnil, da pripravlja ekipo za kvalifikacijski ciklus za SP 2014, tako da velja do njegovega začetka pričakovati več različnih postav ''Prisotne bodo poškodbe in kartoni, zato bodite prepričani, da bom na prijateljskih tekmah preveril še druge kandidate. Za vse dodatne težave, ki lahko nastopijo, moramo imeti pripravljene rešitve,'' napoveduje selektor in dodaja, da bo (ne)igranje kandidatov v klubih delno vplivalo na odločitev, kdo se bo znašel v ekipi. ''Vseeno je preveč tekmovalcev, ki so izven pogodba, da bo zgolj po tem kriteriju odrejal enajsterico. Treba bo dobro premisliti,'' zagotavlja strateg, ki se je z operacijo Škotska podredil prvemu in edinemu cilju, čim boljšemu točkovnemu izkupičku reprezentance v kvalifikacijah za SP 2014.

Ne spreglejte