Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 7. 2022,
22.15

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

Natisni članek

Manchester United Manchester City Borussia Dortmund Erling Haaland Premier League

Nedelja, 10. 7. 2022, 22.15

1 leto, 10 mesecev

Predstavitev Erlinga Haalanda

Navijače podžgal z odgovorom, katero tekmo najtežje čaka #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

"Želim se zabavati. Ko se zabavam, zabijam gole. Smejem se, uživam v nogometu. Rad bi se čim več smejal," je na uradni predstavitvi kot novi član Manchestra Cityja dejal Erling Haaland. Pred tem je navijače podžgal z besedami, katere tekme se najbolj veseli. Z mestnim tekmecem Unitedom.

Pogba Juventus
Sportal Kakšna evforija v Torinu: Pogba na zdravniškem pregledu #video

Manchester City je na ploščadi pred stadionom Etihad navijačem predstavil svoje poletne okrepitve na čelu z norveškim napadalcem Erlingom Haalandom. Za City je igral že njegov oče Alfie Haaland, sam pa je dve desetletji pozneje v ta klub prestopil iz Borussie Dortmund. Pri vsega 21 letih je eno najbolj vročih imen v nogometnem svetu. Navdušenje med navijači je bilo nepopisno. Ob njem sta na odru stala še 22-letni Argentinec Julian Alvarez in 29-letni vratar Nemec Stefan Ortega.

Erling Haaland | Foto: Reuters Erling Haaland Foto: Reuters "Ko se zabavam, zabijam gole, zmagujem tekme. Tako lahko je to," je Haaland dejal pred zbrano množico. Dodatno pa je navijače v sinjemodrih dresih - številni so imeli že nov Haalandov dres - podžgal z odgovorom, katero tekmo najtežje pričakuje: "Nočem izgovoriti te besede, ampak z Manchestrom Unitedom!"

Sledila je novinarska konferenca. Tudi na te je mladi norveški napadalec odgovarjal zelo sproščeno. Ni še vajen zelo ostrih in neposrednih vprašanj britanskih novinarjev. V premier ligi bo gotovo deležen večjih pritiskom kot v nemški bundesligi. Kako se to bo torej spoprijel s tem? "Tako kot že vso kariero. Poskušal bom uživati v vsaki minuti, v vsakem trenutku. Poskušal bom čim manj razmišljati. Ni dobro za človeka, če preveč razmišlja. Poskušam biti sproščen in uživati v vsakem trenutku. Seveda pa vedno tudi trdo delam."

Velika in navdušena množica navijačev na predstavitvi poletnih okrepitev Man Cityja. | Foto: Reuters Velika in navdušena množica navijačev na predstavitvi poletnih okrepitev Man Cityja. Foto: Reuters

Še več kot premier liga pa mu pomeni liga prvakov. Z Borussio je bil samo nemški prvak, Evrope ni osvojil. Manchester City je prav tako še ni, lani je izgubil finale. Jim lahko uspe z njim, so ga vprašali? "Rekel bom, kot vedno rečem: liga prvakov je moje najljubše tekmovanje. Mislim, da zdaj poznate odgovor." Zaveda se sicer, da bodo nova država, nova liga in nov trener zanj sprva velik izziv.

Ne spreglejte