Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
15. 9. 2014,
18.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Brendan Rodgers Liverpool Roman Bezjak liga prvakov liga prvakov nogomet

Ponedeljek, 15. 9. 2014, 18.50

8 let

Po letu 2009 spet med elito: Brez Liverpoola ni lige prvakov

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po dolgih petih letih se Liverpool vrača v ligo prvakov, v tekmovanje, ki ga je osvojil že petkrat. "Komaj čakamo, da se začne," pravi trener angleškega podprvaka Brendan Rodgers.

Liverpool, ki bo v torek ob 20.45 na Anfieldu gostil bolgarskega prvaka, klub Ludogorec, za katerega igra tudi slovenski napadalec Roman Bezjak, si želi, da bi spet postal moštvo, ki bi se redno uvrščalo v najmočnejše tekmovanje, a po odhodu Luisa Suareza v Barcelono rdeči ne delujejo več tako suvereno kot pred tem. Čeprav se angleško prvenstvo še ni dobro začelo, stanje na lestvici to tudi dokazuje. Liverpoolčani so dvema zmagama in porazoma šele na osmem mestu, njihov zaostanek za vodilnim Chelseajem pa je že šest točk.

"Komaj čakamo, da se začne. Pet let suše je dolga doba, sploh za tako velik klub, kot je Liverpool. Naš cilj je priti iz skupine. Šli bomo korak za korakom, vsaka tekma bo zgodba zase, na prav vsaki bomo iskali tri točke. Menim, da je to edini pravi način, da se pride daleč," še dodaja Severni Irec, ki se bo s svojimi izbranci v skupini B pomeril še z Baslom in madridskim Realom, branilcem naslova.

Nazadnje na vrhu Evrope pred desetimi leti

Kot že rečeno, je Liverpool ligo prvakov osvojil že petkrat. Štirikrat je Evropo pokoril med davnimi leti, leta 1977 in 1984, nazadnje pa pred desetimi leti v sezoni 2004/05, ko je v razburljivem velikem finalu po zaostanku z 0:3 po strelih z bele točke premagal AC Milan. Takrat je bil veliki junak tekme češki vratar Jeržy Dudek, ki je ubranil kar tri enajstmetrovke.

"Liverpool je klub, ki je zelo zaznamoval bogato zgodovino lige prvakov, zato menim, da brez Liverpoola ni prave lige prvakov. Kljub temu da nas že dolgo ni bilo v tem tekmovanju, nimamo treme, ne bojimo se nikogar. Veselimo se novih izzivov, menim, da jim bomo brez težav kos," je še sklenil nekdanji trener Swansea Cityja.

Ne spreglejte